Çorum çevre illere göre bu konularda gördüğü muameleden rahatsızdır. İnsanlarımız kendilerini dışlanmış hissediyorlar. Bütün illerden önce inşaatı başlayan ama Çorumlulara reva görülmeyen bu havaalanının, neden diğer illere kaydırıldığı Çorum halkı tarafından anlaşılamamaktadır. Ve bu sorun giderek içimize işleyen kronik ve psikolojik bir sorun olmaya başlamıştır. Bu nedenle de daha önemli bir hal almıştır.

Hal böyle olunca eğer devlet yapmayacaksa, bu konuda Çorumluların önü açılmalıdır.

Çorum bir medeniyetler merkezidir. Dış ve iç hat terminali olan bir havaalanını gerçekten hak etmektedir. Bu, turizm ve sanayiyi şaha kaldıracaktır. Ayrıca Çorum’un bulunduğu konum gereği, çevredeki illere büyük katkı sağlayacaktır. Konaklamaların Çorum’da yapılmasına büyük hizmet edecektir. İş adamlarımız çok kısa sürelerde istedikleri yerlere ya da ülkelere gidip gelebileceklerdir.

Bunlar çok önemli, ama asıl aşılması gerekli en önemli sorun Çorumluların kendilerini dışlanmış ve ezik hissetmeleridir. Ve bu sorun, bu hasret, o havaalanı Çorum a gelmedikçe bitmeyecektir. Havaalanı yapmak için girişimde bulunan, bu olayı Çorumluların tamamı gibi anlayan yürekli girişimci ve iş adamlarına da teşekkür ederiz.

Ben buna inanıyorum. Biz bu işin “hava” alanı olmayacağız.

Halkın bu talebinin bundan sonra önüne geçilemez. Bu sorunu kim çözerse çözsün Çorum tarihine de ismini altın harflerle kazıyacaktır.

Alper BİLAN

Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı

Editör: TE Bilisim