Çorum Havaalanı’nın artık “Var” ya da “Yok” şeklinde netleştirilmesini isteyen Başaranhıncal, Vali Ahmet Kara’nın havaalanı konusunda başlattığı yeni girişimleri desteklediklerini kaydetti.
Hükûmet’in karayolu yükünü hafifletmek amacıyla bölgesel havaalanları projesinin olduğunu, bu çerçevede Çorum’a da bir havaalanı yapılması hâlinde Samsun’a bile uçakla seyahat edilebileceğini dile getiren Başaranhıncal, 200 dönümü aşkın havaalanı arsasının değerlendirilerek Çorum’un yıllardır özlem duyduğu projenin hayata geçirilebileceğini vurguladı.
Başaranhıncal, geçtiğimiz günlerde Vali Ahmet Kara’nın havaalanı konusunda yeni bir dosya hazırladığını anımsatarak şu görüşleri dile getirdi:
“Öncelikle Çorum-Merzifon Havaalanı arasındaki mesafeyi kısaltacak yol için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 13 milyon liralık bir bütçe ile ihale düzenlemiştir. İhalenin ardından çalışmalar başlamış, ancak kamulaştırma işlemleri nedeniyle yargı sürecinin başlamasından dolayı çalışmalar durdurulmuştur. Yapılan hesaplamalara göre o kısaltma yol için kullanılacak 13 milyon lira, Çorum ilimize yapılacak havaalanının pistini karşılamaktadır. Pistin ısıtması sisteminin de işadamımız Sayın Ahmet Ahlatcı tarafından sağlanacağı taahhüt edilmiştir. İl Genel Meclisi’nin onayıyla İl Özel İdaresi’nden de sağlanacak 5 milyon liralık katkı ile havaalanının kulesi tamamlanabiliyor. Geriye kalan terminal binası için de iş dünyasının desteği istenmektedir. İş dünyası olarak gerekli desteği sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Keza, Sayın Valimizin açıklamalarının ardından iş dünyamızdan bana da ulaşıp ‘Ben destek olmaya hazırım’ diyen pek çok kişi oldu. Bu sinerji ile havaalanımızın kısa süre içerisinde başlanıp bitirilmesi mümkün görünüyor ancak doluluk oranlarının nasıl olacağı hususunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Öte yandan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın kısa ve orta vadede kısa mesafeler arası belli başlı noktalara küçük uçaklarla ulaşımı içeren bir vizyonu var. Bu vizyonun hayata geçirilmesi durumunda kendi havaalanımız da önemli bir noktaya gelecektir. Dolayısıyla kendi havaalanımızı yapmamızın önünde hiçbir engel yok gibi görünüyor. Böyle bir sinerji yakalamışken, bir an evvel çalışmalara başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Eğer kendi havaalanımızı yapamayacak olursak da, artık ‘orada bir havaalanımız var’ demeyelim.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim