AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, partisinin belediye ve ilçe başkanları ile bir araya gelerek Kızılcıhamam’da haftasonu iki gün süren toplantıyı değerlendirdi.

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, belediye ve ilçe başkanları katıldı. Toplantıda geçtiğimiz hafta sonu Ankara Kızılcıhamam’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile iki gün süren AK Parti Değerlendirme ve İstişare Toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, toplantıya Çorum ekibi olarak tam kadro katıldıklarını kaydetti.

“TALEPLER İLETİLDİ”

Toplantının Çorum açısından güzel geçtiğini dile getiren Yusuf Ahlatcı, “Özellikle Çorum’un sorunlarını ve taleplerini en birinci ağızdan tüm bakanlarımıza iletme fırsatımız oldu. Seçim döneminde kamuoyu ile paylaştığımız tüm taleplerimizi orada birebir muhataplarına iletme fırsatımız oldu” diye konuştu.

“DEVLET HASTANESİ İÇİN BAKAN İLE GÖRÜŞÜLECEK”

Çorum’a yapılması planlanman Devlet Hastanesi çalışmaların devam ettiğini kaydeden Ahlatcı, “Bu talebimiz için Sağlık Bakanımızdan randevu talep ettik. Önümüzdeki hafta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile bu konu hakkında bir araya geleceğiz” diye konuştu.

“MİLLİ SAVUNMA BAKANI ÇALIŞTAY İÇİN GELECEK”

Çorum’a yapılması planlanan Acemi Birliği ve savunma sanayii konusunda Ankara’da bir takım görüşmeler yaptıklarını kaydeden AK Parti İl Başkanı Ahlatcı, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Acemi Birliği ve savunma sanayii talebimiz için Milletvekillerimiz ile birlikte görüşmüştük ve oldukça olumlu sonuçlar elde etmiştik. Bu talebin biran önce hayata geçirilmesi noktasında yine Bakanımız ile Ankara’da bir görüşme yağacağız. Bakanımız ileriki günlerde Çorum’umuza gelerek Acemi Birliği ve savunma sanayii konusunda düzenlenecek bir çalıştaya katılacak. Bu çalıştayda sanayicimizin ve halkımızın fikirleri alınacaktır” dedi.

“HÜKÜMETİMİZ ÇORUM HAVAALANINA SICAK”

Çorum’un yıllardır haklı talebi olan havaalanı konusuna hükümetin sıcak baktığını anlatan İl Başkanı Av. Ahlatcı, “Havaalanı talebimiz için diyalog içerisindeyiz. Hükümetimiz havaalanı talebine sıcak bakmaktadır. Bu talebimiz için ileriki günlerde Ankara’ya giderek, talebimizi tekrar ileterek girişimde bulunacağız” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İl ve ilçe teşkilatları, belediye ve belde başkanlarına seçim döneminde gösterdikleri çalışmadan dolayı teşekkür ettiğini kaydeden Yusuf Ahlatcı, teşekkür ziyareti kapsamında Erdoğan’ın Ramazan ayından sonra Çorum’a geleceğini de hatırlattı. Ahlatcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden ilimizde ağırlamaktan son derece mutlu olacaklarını da kaydetti.

“HALKIMIZLA BULUŞACAĞIM”

Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Ramazan ayının ülkemizde ve ilimizde birlik beraberliğe vesile olmasını dileyen AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Ramazan ayında yapılacak protokol iftarlarına mümkün olduğunca katılmayacağını söyledi.

AK Parti İl Başkanı olarak Ramazan ayında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kendilerine özel programları olacağını ve protokol iftarlarına mümkün olduğunca katılmayı düşünmediğini kaydeden Ahlatcı; “İftarların Ramazan ayının ruhuna uygun olarak, kimlerle yapılması gerektiği açıktır. Birbirimizi ağırlamaktan ziyade halkımızla birlikte olmayı öne çıkaran programlar yapacağız. Belediye Başkanlarımızdan yapacağımız programlardan birbirimizi ağırlamaktan ziyade bu minval üzere olacak. Ben de bu programlarda halkımızla biraraya geleceğim” diye konuştu.

Ankara Kızılcıhamam’da iki gün süren bulaşmanın ele alındığı toplantı basına kapalı olarak devam etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim