Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün, TSO’yu ziyaretinde konuşan Çetin Başaranhıncal, Çorum'un Türkiye'nin cari açığının azalması için destek veren ender illerden olduğunu söyledi.
Demiryolu ile Çorum'un 100 yıllık beklentisinin gerçekleştiğini ifade eden TSO Başkanı Başaranhıncal, 2023’ten daha önce demiryoluna kavuşmayı ümit ettiklerini ifade ederek, bekledikleri tarih olarak da 19 Mayıs 2019 tarihini işaret etti. Başarahnhıncal, bu konuda Bakan Özlü’den destek istedi.
Geçtiğimiz hafta yapılan Sanayi Şurası’nda da gündeme getirdikleri havaalanı konusundaki gelişmelerden bahseden Başaranhıncal, Başbakan Binali Yıldırım'la görüştüklerini ve Çorum'a bir heyet görevlendirilerek, Merzifon-Çorum konularında inceleme ve araştırma yapılacağını açıkladı. Türkiye’den her ilin, beldenin hak etse de etmese de havaalanı istediğini dile getiren Başaranhıncal, Çorum’un ise gerçekten havaalanını hak eden bir il olduğuna dikkat çekerek bu konuda somut adımlar atılmasını talep etti.
BİMER'e çok sayıda şikâyet gittiğini anlatan Başkan Çetin Başaranhıncal, asılsız olanların bürokrasiyi ve kendilerini mağdur ettiğini, Avrupa'da olduğu gibi şikâyetçilerin para yatırarak şikâyette bulunmalarının uygulanabileceğini söyledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim