Bayburt kökenli olmakla birlikte Çorum’da doğup büyüyen, aile büyüklerinin kabirleri Çorum’da olan, en yakın akrabaları Çorum’da yaşayan Maliye Bakanı (Bayburt Milletvekili) Naci Ağbal, Yüksek Planlama Kurulu kararı ile ilgili bilgi verirken, havalimanı için bu yıl 28.5 milyon lira ayırıldığını bildirdi.

Bütün bu kentlerin havaalanına kavuşmaları, Çorumluları elbette mutlu eder, ama Çorum’un 1990’larda başlanmış havaalanı inşaatı yarım dururken, “adalet” istemek de Çorumluların haklarıdır.

Merzifon Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması için en büyük mücadeleyi vermiş olan Çorumlular, yeni filolarla Türkiye’nin en büyük hava üslerinden biri haline gelen Merzifon’un, bir gün sivil hava trafiğine hizmet edemez hale geleceğinin de farkındalar.

“Merzifon varken Çorum’a havaalanı gereksiz” diye düşünenler, böyle bir gerekçenin üzerine yatıp “Çorum Havaalanı” için kıllarını bile kıpırdatmayanlar, Çorum’a açıkça “haksızlık” ediyorlar.

Ayrıca, “Başbakan Binali Yıldırım karşı, biz ne yapalım?” diye mazeret üretenler, Binali Yıldırım’a Ulaştırma Bakanlığı döneminde, “talebimiz yok” notunu verip, Yıldırım’ın da “Çorum Havaalanı gündemimizde yok” demesine zemin hazırlayanlar olmasınlar!...

Editör: TE Bilisim