Yine Toprakçı, Merzifon Askeri Havaalanı’nın sivil hava trafiğine açılmasından sonra, bu havaalanının ismine “Çorum”un da eklenmesi için çok çaba harcadı. Zira, Çorum’a hava ulaşımı olup olmadığını öğrenmek üzere internete girenlerin, Çorum adına rastlamaları çok önemliydi. Bu alanda Çorum’un adının bile geçmemesi, caydırıcı oluyordu.
Ne var ki, siyasi bir takım güç gösterileri ve parti büyüklerinin hatırı devreye girdiği için Çorum’un bu isteği, o dönemde dikkate alınmadı. Hâlâ da, bu istek yer yer dile getiriliyor, ama itibar görmüyor.
Çorumlular, Çorum’dan çok daha küçük kentler için havaalanı projeleri programlanırken ve Çorum’a harcanabilecek paranın 20-30 katı büyüklükte yatırımlar göze alınırken, Çorum’un yarım kalmış havaalanı projesinin de yeniden masaya yatırılmasını haklı olarak bekliyorlar. Zira, “Merzifon” kısa vadeli çözüm olarak zaten Çorumlular tarafından gündeme getirilmişti ve orta vadede Çorum, kendi havaalanından hiç vazgeçmemişti.
İşte bu yarım kalan Çorum Havaalanı projesi, bu yılın başlarında Vali Ahmet Kara tarafından tozlu raflardan indirilip, Çorum halkının gündemine bir kez daha taşındı ve son derece büyük ilgi, destek gördü. Çorum’un kendi havaalanına kavuşması için çok büyük bir harcama da gerekmiyordu. Kaldı ki, 750 milyon liralık projeler yanında, Çorum Havaalanı’nın pisti büyütülerek 30-40 milyonluk bir yatırıma dönüştürülmesi de “devede kulak” sayılacaktı.
Kısa bir süre için Çorum’a gelen Avrupa Çorumlular Derneği Başkanı Selahattin Toprakçı, dün gazetemizi ziyaret ederek kadim dostu Mehmet Yolyapar’la özlem giderdi. Toprakçı, Vali Kara’nın girişimini yakından izlediklerini ve büyük takdirle karşıladıklarını belirterek, “Çorum Havaalanı’nın gerçekleşmesi için Çorumlu işadamlarının da terminali yapmaya hazır olduklarını biliyoruz. Avrupa’da yaşayan Çorumlular olarak bizler de seferber olup, zami halk katkısını sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.
“Çorum’da gümrükleme imkânı sağlayacak İstanbul bağlantılı Avrupa seferleri, yurt dışındaki Çorumluları çok rahatlatacak.” diyen Toprakçı, “Çorum’un yurt dışındaki potansiyeli çok yüksek. Ayrıca bizler, havaalanı gerçekleştiği takdirde, Çorum’a Avrupa’dan yatırımcı çekme konusunda da avantaj sağlamış olacağız. Bir başka deyişle elimiz rahatlayacak. Valimizin bu çabalarının, milletvekillerimiz tarafından da sahiplenilerek, tüm Çorum’un hedefi haline getirilmesini arzulamaktayız.” ifadesini kullandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim