Erdoğan’ın konuşması boyunca genel siyaset ve Çorum’a yapılan yatırımlardan bahsettiğini belirten Tüfekçi, “2 konu hemşehrilerimizin merak ve özlemle beklediği konuydu. Fakat yapılan açıklamalar bir kez daha Çorum halkını hüsrana uğrattı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorumluların büyük bir merak ve özlemle beklediği Çorum Havaalanı konusunda adres olarak yine Merzifon’u gösterdiğini dile getiren CHP İl Başkanı Tüfekçi, “Fakat Merzifon yolu konusunda da kamulaştırmada sorun yaşadıklarını, bu sebeple yolu tamamlayamadıklarını belirtti. Bu yapılan açıklamalar neticesinde Çorumlu hemşerilerimizin ve bizlerin Çorum Havaalanı beklentisi başka bahara kaldı” ifadelerini kullandı.

“HIZLI TRENLE İLGİLİ NET BİR TARİH VERMEDİ”

Cumhurbaşkanı’nın hızlı tren projesinde de henüz etüt aşamasında olduklarını söylediğini bildiren Tüfekçi, “Çorum’a hızlı trenin geleceği tarih hakkında net bir bilgi paylaşmadı. Hemşerilerimizin ve bizlerinde hızlı tren beklentisi de Çorum havaalanı gibi başka bahara kaldı” dedi.

“ÇORUM, HÜKÜMETTEN UMDUĞU YATIRIM VE DESTEĞİ BULAMADI”

Çorum’a olan şükran borcunu ödemek istediğini belirten Cumhurbaşkanı’nın 24 Haziran’da Çorum’dan yüzde 64,6 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy aldığını anımsattığını ifade eden Tüfekçi, “Bu oy oranları üzerinden değerlendirildiğinde Çorumlu hemşerilerimiz mevcut iktidara fazlasıyla destek vermiş, fakat hükümetten umduğu yatırım ve desteği bulamamıştır” şeklinde konuştu.

“STADIN KAPASİTESİ KONUSUNDA YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞ”

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Çorum’a yapılan yatırımlardan bahseden Sayın Cumhurbaşkanı Çorum stadyumunun inşasının devam ettiğini ve 20.000 kişi kapasitesinin olduğunu sözlerine ekledi. Bu noktada bir hatırlatma yapmakta fayda var. Çorum stadyumu inşaatını yapan firma internet sitesinde Çorum stadyumunun kapasitesini 15.000 kişi olarak belirtmiştir Sayın Cumhurbaşkanı’nın Çorum stadyumu konusunda eksik ya da yanlış bilgilendirildiğini görüyoruz. Bunlara ek olarak Çorum stadyumunu ihale eden Çorum Belediyesi’dir. Çorum Belediyesi’nin hemşerilerimizden aldığı belediye gelirleri ile yapılmaktadır. Çorum’un öz kaynakları ile yapılmıştır bu sebeple kamu yatırımı olarak değerlendirmek doğru bir tespit olmayacaktır.”

“TURİZM İÇİN SOMUT NELER YAPILDIĞINI SÖYLEMEDİ”

“Çorum’da turizm konusunu da değinen Sayın Cumhurbaşkanı, turizm konusunda da ‘Çorum önemli bir potansiyel taşıyor. 4 bini aşkın tarihiyle Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden Hattuşa ve Alacahöyük’ün tanıtılması lazım. Buna biz gayret ediyoruz. Sizlerin de bütün dostlarınıza bunu tanıtmanız lazım’ diyerek, Çorum’da turizm konusunda gayret gösterdiklerini söyledi. Fakat Çorum turizmiyle alakalı somut neler yapıldığını konusunda herhangi bir açıklama yapmadı ve hemşerilerimize bireysel çalışmalar yaparak Çorum turizmine katkıda bulunmalarını istedi.”

“İŞ DÜNYASI HÜKÜMETTEN HAK ETTİĞİ DESTEĞİ GÖRMÜYOR”

“Sayın Cumhurbaşkanı ‘Çorum’da 2002 yılında 26 milyon dolarlık ihracat yaparken bu rakam 2018 yılında 720 milyon dolara ulaştı’ dedi. Bu rakamlardan görüldüğü üzere Çorum’un işadamları ve sanayicileri çalışkan ve üretken. Fakat hükümetten hak ettiği desteği görmediler, göremiyorlar. Çorumlu iş adamlarımızı ve sanayicilerimizi canı gönülden tebrik ediyor, her konuda yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Çorum’un büyümesi ve gelişmesi için katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyoruz.

Çorumlu hemşerilerimize bizim sözümüzdür, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Çorum’un hak ettiği bütün yatırımları biz yapacağız. Çorum havaalanını ve hızlı treni biz yapacağız.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim