Önceki gün Boğazkale’de düzenlenen “Hititçenin 100. Yıldönümü” konulu konferansta konuşan Ceritoğlu, “ Yapılan genel seçimlerde tüm hanım kardeşlerimin desteğini arkama aldım. Bunun için herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Bu yolda daha yapılacak çok iş olduğunu belirten Ceritoğlu, “Teşkilatlar olarak erkek kardeşlerimiz biz kadınların yaptıkları her işin arkasında duruyorlar. Çünkü kadınlara çok değer veriyorlar. Kadınlar onların birer anneleri, birer eşleri, birer kız kardeşleri olarak görüyorlar” ifadelerini kullandı.
Hattuşa’ya bundan sonra daha çok imkân sağlayacaklarını vurgulayan Ceritoğlu, “Hitit Üniversitesinin desteği ve bilgi birikimi ile teşkilatlarımızın emeği ile Hattuşa’yı bir marka şehri haline getireceğiz. Bunun için de 2016 UNESCO kültürüne girişimizin 30. yılı münasebetiyle belediyemizin ve kaymakamlığımızın destekleri ile Kültür ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak topyekûn büyük bir patlama gerçekleştireceğiz ve hak ettiği yere fazlasıyla getireceğiz” dedi.
Ceritoğlu, Hattuşa’nın, Hitit kültürünün ve inanç turizminin Sungurlu ve Boğazkale için olmazsa olmazları arasın olduğunu söyledi.
Kadınların el emekleri ile yaptıkları ürünleri istihdama çevireceklerini ifade eden Ceritoğlu, “Bunun yanında gençlerimizin büyük şehirlere göç etmesini engellemek en büyük hedeflerimiz arasındadır. Başka yerlerde başarıyı yakalamak çok zordur. Üretken gençlerin aileleriyle birlikte kalarak memleketlerine faydalı olmaları önemli bir gerçektir. Çünkü şu anda ben siyaset yapabiliyorsam tek sebebi anneme yakın olmamdır” şeklinde konuştu.


Milletvekili Kurt, programda emeği geçenlere teşekkür belgesi verirken...

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim