İl Genel Meclisi’nde 6 Ocak tarihinde Turizm Komisyonu’na havale edilen “Ankara ile Çorum yol ağı üzerinden Boğazkale Hattuşa’ya ayrılan yol ayrımında, Hattuşa yolunun dar ve elverişsiz olması turizmi olumsuz etkilemektedir. Çift şeritli duble yol olması sıkıntıları giderebilir. Bu nedenle yetkililerin buraya özel alaka göstermesi ve bu sorunun kısa zamanda çözülmesi ile ilgili neler yapılabilir” önergesi ile ilgili toplanan komisyonun raporunu dün açıkladı.

İl Genel Meclisi’nde Şubat ayı ikinci toplantısında Turizm Komisyonu olarak yaptıkları toplantı ve elde ettikleri bilgilere göre Hattuşa’nın 35-40 bin arasında turist çektiğini söyleyen İkram Şahin, Hattuşa ulaşım ağının iyileştirilmesinin Çorum turizmine önemli katkılar sağlayacağını açıkladı.

“EKSİKLER GİDERİLİYOR AMA YETERLİ OLMUYOR”

Hattuşa örenyerinin UNESCO Dünya Kültür Mirası ve Dünya Belleği Listesine girerek ilçenin adını sınırlar ötesine taşıdığını, birçok dilde anılan Hattuşa ve Hitit Medeniyeti buluntularının farklı alanlarda çalışılarak bilim dünyasına sunulabilecek birçok veriye sahip olduğunu anlatan İkram Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Bu değerı korumak ve tanıtmak için Hattuşa Ziyaretçi Karşılama Merkezi, Hattuşa Örenyeri Çevre Düzenlemesi, Hitit Köyü. Hitit Yolu Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları projeleri tamamlanmış olup Hitit Köyü Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Projesi, Hattuşa-Budaközü Vadisini Doğa Turizmine Kazandırma, Yeşilırmak Havzası Bölgesel Markalaşma ve Destinasyon Projelerinin gerçekleştirilmesi için çalışmalara devam edilmektedir.

“ULAŞIM ÖNEMLİ”

‘Yol ve konaklama tesisleri olmazsa, orası cennet olsa turizm söz konusu değildir’ sözünden de anlaşılacağı üzere ziyaretçilerin bir bölgenin tüm turizm değerlerine rahatça ulaşabilmesi ve konaklama, yeme-içme gibi ihtiyaçlarını uygun tesislerde karşılaması, söz konusu sektörü olumlu yönde etkilediği görülmüştür. Yapılan araştırmalar gelişen teknolojiyle birlikte insanların konforlu ulaşım hizmetlerini tercih ettiği, seyahat acentelerinin de bu doğrultudaki taleplere uygun rotalar oluşturduğu tespit edilmiştir.

“MEVCUT YOL OLUMSUZ İZLENİM DOĞURUYOR”

İlimizin en önemli değeri olan Hattuşa Örenyeri Boğazkale’de yer almaktadır. İlçeye ulaşımda Samsun-Ankara/Ankara-Çorum karayolu kullanılmakta olup, bu karayolundan üst geçitle güneydoğu yönünde dönüş yapılarak yaklaşık 27,4 km’lik bir bölüm tek şeritli ilçe yolu ile sağlanmaktadır. Bu nitelikteki bir ulaşım ağı UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki antik kent için olumsuz bir izlenim oluşturmakta, ilimizin söz konusu mirasa gereken değeri vermediği düşüncesini doğurmaktadır. Ayrıca ulaşımını büyük tur otobüsleri ile sağlayan acenteler nezdinde yolları sorunlu, zaman kaybettiren sıkıntılı bir tur noktası olarak görülmektedir.

“ULAŞIM DUBLE YOL İLE SAĞLANMALI”

Hattuşa Örenyeri için yapılan tüm çalışmalar bir bütün olarak düşünülmeli ve bir taraftan devam eden projeler desteklenerek bitirilirken bir taraftan ilçeye ulaşımı sağlayan yaklaşık 27,4 km’lik tek şeritli yol ağı Karayolları Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü’nce çift şeritli olarak düzenlenmelidir. Ayrıca Sungurlu terminalinden Boğazkale‘ye her saat başı kalkan dolmuşlar gibi Çorum terminalinden düzenlenecek belirli saatlerde Boğazkale’ye direkt ulaşım sağlanmalıdır.

Bir diğer önemli konu ise kendi potasını aşan Kapadokya turlarının ilimize çekilmesi için yapılan çalışmalar doğrultusunda Kapadokya-Yozgat-Çorum yol ağının istenilen üst niteliklere kavuşturulmasıdır. Bu çalışmalarla kuzeyde, doğu-batı aksındaki yol ağı; güneyde önemli tur noktalarından Hattuşa’ya ulaşımı sağlayan karayolu gerekli ihtiyacı karşılayan bir özelliğe sahip olacaktır. Havayolu ulaşımının destinasyon tercihlerinde önemli bir parametre olduğu günümüzde tek şeritli yoldan Dünya Mirası Hattuşa antik kentine ulaşımının sağlanması turizm sektöründe karşılığı olmayan bir veridir” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim