Çorum Valiliği tarafından Hattuşa'nın UNESCO Dünya Miras listesine alınışının 30. yıldönümü nedeniyle fotoğraf sergisi ve resepsiyon düzenlendi.
Geçtiğimiz Çarşamba akşamı verilen resepsiyona İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum eski Valisi Nurullah Çakır ve tüm katılımcı ülke temsilcileri katıldı. Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen ve Hattuşa'nın fotoğraflarından oluşan resim sergisinin açılışı ile başlayan program Hitit duvar resimlerinden esinlenerek tasarlanmış ve Çorum Kız Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından meydana getirilmiş kıyafetleri giyen üniversiteli gençlerin düzenlediği defile ile devam etti.
Vali Kılıç ve Milletvekili Ceritoğlu, resepsiyona katılan misafirler ile tek tek ilgilendi.
Programda, Hitit çivi tabletlerinde yer alan tariflere uyularak toprak fırınlarda pişirilmiş ekmekler konuklara ikram edildi.
Ekmeğin Anadolu'da ilk kez Hitit medeniyeti ile insan hayatına girdiğine vurgu yapan Ceritoğlu, bunun için ekmek konusunda da Hitit ekmekleri ile Çorum tanıtımına destek olmak istediklerini ifade etti.

İSTANBUL VALİLİĞİ RESMİ İNTERNET SİTESİNDE GENİŞ YER VERDİ
İstanbul Valiliği, Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen ve Çorum Valiliği tarafından organize edilen Hattuşa'nın UNESCO Dünya Miras listesine alınışının 30. yılı fotoğraf sergisi açılış töreni ve resepsiyonuna resmi internet sitelerinde geniş yer verdi.







“ANADOLU AÇIK BİR MÜZE”
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Hattuşa'nın UNESCO Dünya Miras listesine alınışının 30. yıldönümü nedeniyle düzenlenen fotoğraf sergisi açılış törenine ve resepsiyonuna katıldı.
Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen programa Vali Şahin'in yanı sıra Çorum Valisi Necmettin Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.
İstanbul'un bu hafta ayrı bir onur ve mutluluğu yaşadığını dile getiren Vali Şahin, “Bu hafta UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin 40. oturumu İstanbul’da yapılıyor. Bu o günkü konuşmalarda da ifade edildiği gibi aslında çok doğru yerinde bir seçim ve karardı. Çünkü İstanbul Anadolu dünya miras listesinin belki tamamını ifade eden zenginliklere sahip" dedi.
Anadolu’da toprağın her bir metresinin bir başka medeniyetin izlerini taşıdığını kaydeden Vali Şahin, “Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar ve onun temsil ettiği medeniyet aslında bütün bu toprağın içerisinde kendini temsil eden bütün medeniyetlerin bileşkesi. Belki bu topraklarda yaşayan medeniyette bu anlamıyla çok özgün ve özel bir medeniyet. Yine kültür insanlarının özellikle arkeologların çok sevdiği ifadeyle Anadolu açık bir müze. Bu açık müzenin en önemli objelerinden birisi de Hattuşa ve onun temsil ettiği medeniyet" dedi.
Çorum Valiliği’ne ve ekibine ayrıca teşekkür eden Vali Şahin, "Bu oturum vesilesiyle Çorum ve Hattuşa’daki zenginlikleri kültürel derinlikleri ve izleri İstanbul’la, İstanbullularla ve toplantı vesilesiyle gelen siz değerli konuklarımızla buluşturdukları için ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim