Hattuşa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınışının 30. yılı için, Çorum Valiliği öncülüğünde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Boğazkale Kaymakamlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce UNESCO'nun 30. Yılında Hattuşa adıyla özel bir etkinlik düzenlenecek.
Hattuşa’nın UNESCO listesine alınışının 30.yılı nedeniyle yapılacak olan etkinliklerin programının yapılması için AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt başkanlığında yapılan toplantıya; Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, Uzman Mesut Yalçın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Aslan, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Kültürel Belleği ve Tarihsel Mirası Koruma Derneği’nden Ece Yiğit, Sena Sin Daloğlu, Gökhan Akergin katıldı.
Toplantıda, Hattuşa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınışının 30. yılında Boğazkale Hattuşa’da yapılacak olan kutlamaların Açılış kokteyl ile başlayıp, Hitit müziği dinletisi, Hitit defilesi, Antik tiyatro Gastronomi, Hitit mutfağı yemek yarışmaları, Konserler, doğa yürüyüşleri gibi etkinliklerle devam etmesi kararı alındı.
Boğazkale Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak etkinlikler 1 Nisan 2016 tarihinde başlayıp, 31 Aralık 2016 tarihinde sona erecek.
Hattuşa’nın Çorum'a ait olduğu vurgusunun yapılacağı etkinlikler kapsamında gazeteciler, yazarlar, belgesel ve gezi program yapımcıları, üniversiteler, doğa sporları ile ilgili STK’lar davet edilip, 2 gün misafir edilecek.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim