Boğazkale Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan programa AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şaheste Uçar, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Yrd. Doç.Dr. Özlem Sir Gavaz, AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Çorum Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şaheste Uçar, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Çorum AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, günün önem ve anlamına dair birer konuşma yaptı.
Programda Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, Hititler ile ilgili yaptığı sunumunda Hititçenin çözümünden kısaca bahsettikten sonra, Hititlerden günümüze aktarılan bazı gelenek, görenek ve uygulamalardan örnekler verdi.
Boğazkale halkının da büyük ilgiyle takip ettiği konferansın hemen ardından Çorum Kız Teknik Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan ve Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri Ferda Tatlı, Zehra Göktürk, Gamze Sezgin, Sezer Özder, Mevlüt Sakallı, Şeyda Özkan ve Cahit Duymuş tarafından Hitit kıyafetlerinin tanıtıldığı mini bir defile yapıldı.



Programda yazar ve öğretmen Erdal Şahin tarafından yazılan ve yönetilen, bilimsel danışmanlığının ise Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz tarafından yapılan Çorum’un Hititlerle ilgili ilk tiyatro oyunu “Ağlayan Şehir Hattuşa” ekibi tarafından hazırlanan kısa bir tiyatro gösterisi sahnelendi. Yazar ve Yönetmen Erdal Şahin ve Hitit Üniversitesi öğrencileri Semih Yaşar Çizikçi, Burcu Atmaca, Şahin Cihan Kaçmaz, Merve Sarıca, Emre Çimen ve Gizem Şahinkul tarafından sahnelenen oyun izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Program sonrasında, Boğazkale ve Sungurlulu kadınların el emeği ile hazırladıkları sergi ve ikramlar katılımcıların büyük ilgisiyle karşılandı. Hitit Üniversitesi Arkeoloji öğrencileri tarafından hazırlanan stantta Ak Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve gelen misafirler, kil tabletlere çivi yazısı ile yazdılar ve çivi yazısı tekniği üzerine bilgi aldılar.
Kent Konseyi Üyeleri daha sonra Boğazkale ören yeri ve Yazılıkaya Açık Hava mabedini Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve Hitit Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencileri Semih Yaşar Çizikçi ile Ayşe Üke eşliğinde gezdi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim