Hattuşa'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasının 30. Yılı kapsamında Boğazkale Kaymakamlığı olarak çok sayıda etkinlik düzenleneceğini söyleyen Kaymakam Osman Aydoğan, ilçenin ve bölgenin tanıtımını yapmak adına bu ve benzeri projeleri önemsediklerini belirtti.
Bu kapsamda 5 Kasım Cumartesi günü “Pırdino/İksir” ve 06 Kasım Pazar günü ise Türk Sineması’nın ünlü oyuncularından Hülya Koçyiğit’in katılımıyla “Gelin” filminin Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (Dulkadiroğulları Konağı) binasında gösterileceğini anlatan Kaymakam Aydoğan, “Başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere Hitit Üniversitesi’nin tüm akademik ve idari personeli ile öğrencilerini bekliyoruz” dedi.
Hitit Üniversitesi olarak ilimizin ve bölgemizin her alanda gelişmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Rektör Alkan ise Boğazkale Kaymakamlığı’nca yapılan etkinliklerin başta Hattuşa olmak üzere ülkemizin köklü tarihi ve zengin kültürüyle uygarlık tarihinde önemli yeri olan Çorum’un kültür turizmine katkı sağlayacağına inandığını belirterek, nazik davetlerinden dolayı Kaymakam Aydoğan’a teşekkür etti.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim