Gazeteniz ÇORUM HABER’in, Çorum’un plaka numarası 19’la biten ve ancak 100 yılda bir denk gelen 2019 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Hattuşa Yılı” ilan edilmesi yolundaki önerisi büyük ses getirdi. Vali Necmeddin Kılıç’ın da desteğiyle, Çorum’un yerel dinamikleri, konuyu Bakanlığa ulaştırmak üzere harekete geçti.

Türk-İsviçre Seyahat Acentaları Birliği (TİSAB) Başkanı, hemşehrimiz Hüseyin Samsunlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018’i “Troya Yılı” ilan ettiğini hatırlatarak, 2019’un da “Hattuşa Yılı” ilan edilmesini önermiş, arkadaşamız Selda Fındık ise, bu öneriyi kapsamlı bir değerlendirmeyle köşe yazısı konusu yapmıştı. Bu konu dün de, ÇORUM HABER’in manşetini oluşturmuştu.

Telefonla görüştüğümüz Vali Necmeddin Kılıç, öneriye tam destek vererek, 2019’un “Hattuşa Yılı” ilan edilmesi için gereken her çabanın gösterileceğini söyledi. Hattuşa’nın dünyanın her yanında tanındığını, ancak bu tanınırlığın turizm hareketine dönüştürülemediğini ifade eden Vali Kılıç, “Hattuşa Yılı”nın uluslararası platformda Çorum’u ilgi odağı haline getireceğine inandığını söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ise, ÇORUM HABER’in önerisini önemsediğini belirterek, Kent Konseyi’ni özel gündemle toplantıya çağırdığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan da, ÇORUM HABER’in yayınlarını dikkatle ve memnuniyetle izlediğini vurgularken, Vali Kılıç’ın direktifleri doğrultusunda, Kent Konseyi’nin kararını Bakanlığa iletip, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim