Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bulunan jeotermal suyu sağlık turizmi alanında değerlendirmek için somut adımlar atan ve bu alanda ülkemizin en büyük yatırımcısı konumunda olan Doğan Jeotermal Group, Trakya'nın ilk, Türkiye’nin en prestijli termal projesi Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park’ın temelini bugün atıyor.

Saray’da 2015 yılında jeotermal su kaynağının bulunmasıyla başlayan termal tesis hayali gerçeğe dönüşüyor. Trakya Bölgesi’nin ilk termal tesisi olacak Hattuşa Vacation Thermal Club Saray Park’ın temeli Ayaspaşa Mahallesi Depo Caddesi’ndeki inşaat alanında atılacak.

Saray halkının merakla beklediği temel atma töreninin devlet erkânının, milletvekillerinin, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşmesi bekleniyor. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban yaptığı açıklamada, Trakya’nın ilk ve tek termal tesisinin temel atma töreninde Saray halkıyla bir arada olmaktan onur ve mutluluk duyacağını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Maden Tetkik Arama 2015 yılında Saray’da yaptığı çalışmalar sonrası 1500 metre derinlikten 55 derece sıcaklıkta Jeotermal Su Kaynağına ulaşmıştı. MTA bu kaynağı 2016 yılının Ocak ayında ihaleye çıkarırken, Belediye Başkanı Nazmi Çoban Saray Belediye Başkanlığı adına ihaleye katılarak, termal suyun 30 yıllık kullanım hakkını ve termal su kaynağının bulunduğu 50 bin dönüm alanında kullanım hakkını elde etmişti. Belediye Meclisinden termal yatırımlar için tam yetki alan Başkan Nazmi Çoban, termal yatırımlarda Türkiye’nin 1 numarası olan Doğan Jeotermal Groupla anlaşmaya varmıştı.

Doğan Jeotermal Grup, 1989 yılından beri jeotermal alanında faaliyet gösteriyor ve 2009 yılından bu yana da Türkiye’nin en önemli termal yatırımlarına imza atıyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim