Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Eylül Ayı Encümen ve Meclis Toplantısı, Amasya’da yapıldı.

Amasya Valisi ve YHKB Başkanı Dr. Osman Varol’un başkanlığında, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Salih Yıldırım ve birlik personellerinin katılımıyla yapılan toplantıda Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği çalışmaları hakkında Birlik Müdürü Yasemin Çoban ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

“Yeşilırmak Havzası Bölgesel Markalaşma ve Destinasyon Projesi” kapsamında yapılması planlanan küçük ölçekli alt yapı çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirilecek olan faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Buna göre Boğazkale’deki Hattuşa ören yeri girişinde Yerkapı’da bulunan ahşap kafenin yenilenerek alanın peyzajı düzenlenecek. Boğazkale ziyaretçi karşılama merkezi idari binasının ve satış yerlerinin bulunduğu bölüme mescit ve lavabolar eklenecek. Ayrıca Hattuşa ören yeri içerisinde bulunan Sfenksli Yerkapı bölümünde bulunan taş lavabolar yenilenecek ve Hattuşa’da Hitit motifleri ile tasarlanmış Hitit çeşmeleri yapılacak.

Toplantıda 2019 yılı birlik çalışma programının birlik tüzüğünün 14-f maddesi, 2019 yılı birlik bütçe taslağının görüşülmesinin birlik tüzüğünün 14-e maddesi gereğince birlik meclisine sunulmasına karar verildi. Encümen toplantısının ardından meclis toplantısına geçildi. Toplantıda 2019 yılı birlik çalışma programı, 2019 yılı birlik bütçesi ve 2019 yılı birlik üye katılım payları görüşüldü. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim