8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AK Parti İl Yönetimi tarafından Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, ve çok sayıda partili katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, 28 Şubat tarihinde kadınlar ve genç kızların çok ezildiğini ve hor görüldüğünü ifade ederek, 2001 yılında doğan güneşle sıkıntıların sona erdiğini belirtti.
İnsanoğlunun kendi kaderi için kadınları önemsemek zorunda olduğunu belirten Bekiroğlu, anayasada yapılan değişikliklerle kadınlara pozitif ayrımcılık sağlandığını dile getirdi. Allahın emaneti olan kadınların şiddete maruz kalmasını onaylamadıklarını kaydeden Bekiroğlu, kadına yönelik her türlü şiddetin ceza olarak karşılığını bulması gerektiğini vurguladı.



AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, AK Parti'nin asıl mimarlarının kadınlar olduğunu anlattı.
Hatice Külcü de konuşmasında Ak Parti ile kadınlara ne kadar önem verildiğinin görüldüğünü söyledi. Kadınlara güvendiklerini ve bir araya gelip tek yumruk olmaları halinde savaşların da zulümlerin de biteceğini söyleyen Külcü, “Geçmişe bakınca birçok sıkıntının geride kaldığını görüyoruz. Bizleri ayrıştırmak isteyen güçler, zihniyetler, ne kadar boş işlerle uğraştıklarını görmüş oldular” şeklinde konuştu.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim