Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çorum Merkez ve ilçelerindeki ortaokullar arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eser sahiplerine ödülleri verildi.

Cumartesi günü AHL Park Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Hatap Değirmenleri Yönetim Kurulu Üyesi Latif Kavukçu ve İnsan Kaynakları Müdürü Adil Kavukçu’nun yanı sıra yarışmaya katılan öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Latif Kavukçu, Hatap’ın 1929 yılında un üretimine başladığını anımsatarak, “Firmamız ilerleyen yıllarda Yem ve yumurta sektörlerini de bünyesine katarak büyümeye devam etmiştir. Bugün Hatap Değirmenleri Türkiye’nin en kapasiteli, modern ve teknolojik üretim tesislerinden birisidir. Firmamız 88 yıllık tecrübe, kalite ve birikimiyle, Çorum’u Türkiye’nin her yerinde, ilimize yakışır bir şekilde temsil etmeye çalışmaktadır.” diye konuştu.

Düzenledikleri resim yarışmasıyla tarihsel dönemlerden günümüze kadar sofraların baş tacı un ve ham maddesi buğdayın öğrencilerin gözünden hayatımızdaki yerini hayâl güçlerini kullanarak kâğıda aktarmalarını amaçladıklarını belirten Latif Kavukçu, “Yarışmamızın Çorum Merkez ve ilçelerine duyurulmasında, desteklerinden dolayı İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne, yarışmamıza gösterilen ilgi için tüm okul yöneticilerine, resim öğretmenlerine, öğrencilerimize ve velilerine, ayrıca resimlerin değerlendirilmesi ve derecelendirilmesinde emeği gecen Resim Öğretmenleri Alev Burhanoğlu ve Bahadır Karaman ile bize bu güzel ortamı sağladıkları için AHL Park yönetimine çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yarışmada birincilik elde eden Mecitözü Atatürk Ortaokulu’ndan Eylül Ergün, ödülünü Latif Kavukçu’nun elinden alırken; ikinci olan Mustafa Kemal Ortaokulu’ndan Ali Eren Ağbal’a ödülü Resim Öğretmeni Alev Burhanoğlu, üçüncülük kürsüsüne çıkan Bahçeşehir Koleji’nden Yağız Efe Akay ise ödülünü Adil Kavukçu’nun elinden aldı.

Törende ayrıca sergilenmeye değer görülen eser sahibi öğrenciler; Aleyna Kortak, Berkay Yılmaz, Bilgesu Güngör, Elifsu Zihar, Elvan Can Şengül, Emir Beyazıt Kavukçu, Ezel Uyar, Gülsüm Tekkeşin, Gülizar Öncül, Kerim Şanal, Kumsal Kalender, Nisagül Burucu, Sena Uslu ve Tuna Özcan’ın ödülleri ise Bahçeşehir Koleji Müdür Yardımcısı Murat Akyol ile Hatap Üretim Müdürü İlknur Temiz ve Hatap Yem Genel Müdürü Murat Temiz verdiler.

Tören kapsamında ödül alan öğrencilerin resimleri, AHP Park zemin katında açılan bir sergiyle yurttaşların beğenisine sunuldu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim