Çorum Çölyak Derneği, Hatap Un'u ziyaret etti. Hatap Un Yönetim Kurulu Üyesi Latif Kavukçu ve Üretim Müdürü İlknur Temiz'in hazır bulunduğu ziyarete Çorum Çölyak Derneği (ÇÇD) Başkanı Hacer Kesici ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Hatap Un'un kendileri için her zaman çok değerli olduğunu ve özel bir anlam ifade ettiğini belirten Kesici, “Glutensiz un üretimi için 5 yıl önceki çalışmalarınızı unutmuyoruz. Ticari kaygılardan uzak bir şekilde çölyaklılara hizmet etmek için var gücünüzle çalıştınız. Toplumda Çölyak hakkında çok az bilgi ve alaka varken bile Hatap Un konuyla ilgili çalışmalarda bulundu. Ayrıca Çölyakla ilgili bir farkındalık oluşturmak ve Çölyaklılara destek olmak için kurduğumuz derneğimizin kuruluş aşamasında ve sonrasında yaptığınız katkılar takdire şayan. Desteklerinizin devamını diliyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Latif Kavukçu, Hatap Un’un kuruluşundan bugüne üretimi, teknolojileri, ürün yelpazesi ve personel kadrosu ile ilgili bilgiler verdi. Özellikle 5 yıl önceki 'Glutensiz Un' üretimi için yaptıkları çalışmalardan bahseden Kavukçu, “Çölyaklılara hizmet etmek için elimizden gelenin azamisini yapmamıza rağmen maalesef o dönemde istediğimiz sonuçları alamadık. Ancak bugünlerde Hitit Üniversitemizin glutensiz un çalışmalarını duyuyor ve çok memnun oluyoruz. Ayrıca Milletvekilimiz Sayın Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt hanımefendi de çölyakla yakından ilgileniyor ve çalışmalara destek oluyor. Bu çabaların sonuç vermesini ümit ediyoruz. Çölyaklılara hizmet eden böyle bir derneğin ilimizde kurulmuş olması da çok isabetli oldu. Faaliyetlerinize destek olmak bizim için gurur verici. Yardım edebilmekten mutluluk duyuyor başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim