Sağlık Bakanlığınca yapımı sürdürülen 800 yataklı Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin %65 kaba inşaatı tamamlandı.
Yatak sayısı istendiği anda 900’e çıkabilecek, yoğun bakım ve ameliyathanelerle birlikte yatak sayısı fiilen 1048 olacak hastane inşaatı tamamlandıktan sonra Tıp Fakültesi ve karşısında hastane ile Çorum, sağlık alanında bölgesel bir merkez konumunu alacak.

95 DÖNÜM ARSA ÜZERİNE KURULUYOR
Hastane inşaatı, Öz Aras Grubu, Dido-Ray Yapı ve İntekar Yapı İş ortaklığı tarafından üstlenilmiş bulunuyor.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 95 dönüm arsa üzerine 25 bin metrekare inşaat alanına kuruluyor.
Deprem izolatörlerini gönderen firmanın teslimatta gecikmesi ve geçtiğimiz aylarda yaşanan talihsiz bir olay nedeniyle inşaat işleri yavaşlasa da aradaki açığın kapatılabilmesi amacıyla binaların kaba inşaatının tamamlanması ve bir taraftan da iç çalışmaların bitirilebilmesi amacıyla çalışmalar hızla sürdürülüyor.

KAUÇUK DEPREM İZOLATÖRLERİ İŞLERİ GECİKTİRDİ
Hastane inşaatının ne durumda olduğu ile ilgili Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Gökhan Evcil ile görüştük.
İnşaat alanında bilgi veren Evcil, İtalya’da testlerden geçen Deprem izolatörlerin firma tarafından gecikmeli teslim etmesi ve Çorum’a getirilmesinin uzun sürmesi nedeniyle inşaatın yapımının bir süre için durakladığını belirtti. İzolatörlerin gelip yerleşmesi ile birlikte binaların hızla yükseldiğine dikkat çeken Evcil, inşaatta hava şartlarının imkan verdiği sürece çalışmaların süreceğini kaydetti.



İNŞAATIN %65’İ TAMAMLANDI
Hastane inşaatının büyük oranda tamamlandığını ve otopark inşaatının kaba işlerinin bitirildiğini anlatan Şantiye Şefi Gökhan Evcil, hastanenin belirli noktalarında asansör yapımlarına da başlandığını vurguladı. Bina dışındaki çalışmalarla birlikte bina içinde de çalışmaların sürdürüldüğünü ve inşaatın %65 oranında tamamlandığını kaydeden Evcil, soğuk nedeniyle işlerin etkilenmesini önlemek için hava şartlarının daha da ağırlaşmadan bina pencerelerini takmak için çalışmaları artırdıklarını söyledi. Pencerelerin takılması ile birlikte kışın da çalışmaların içten süreceğini belirten Şantiye Şefi Gökhan Evcil, havalandırma, elektrik tesisatı gibi çalışmaların sürdüğünü anlattı.

“KABA İNŞAAT OCAKTA BİTECEK”
Ocağın ilk haftası hastanenin kaba inşaatını bitirmeyi planladıklarını ifade eden Gökhan Evcil, 13 bloğun 11 tanesinin tamamlandığını kalan 2 bloğun da tabliyesinin kaldığını ifade etti.
Şu ana kadar 95 milyon liralık bir ödenek kullanıldığını belirten Evcil, “800 yataklı Çorum Eğitim ve araştırma Hastanesi büyük ve değerli bir proje. Burada 100 yılın yatırımı yapıldı. Bize tanınan süre Mart ayında sona erecek ancak izolatörlerin gecikmesi nedeniyle inşaatta gecikti bu konuda ek süre talebimiz olacak. Hastaneyi Eylül 2016 tarihinde teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

OTOPARKTA İNCE İŞLER DEVAM EDİYOR
Hastane ana binasının yanındaki otoparkın tamamlandığını da hatırlatan Şantiye Şefi Gökhan Evcil, “Otoparkta ince çalışmalar devam ediyor. Mekanik imalatların devam edebilmesi için otoparkın altında kapalı bir alan oluşturduk. Burada üretimi sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Hastanenin her türlü ihtiyacı karşılayabilecek şekilde projelendirildiğini ve 1048 yatağa kadar çıkabileceğini de ifade eden Evcil, Çorum’un dev bir yataklı tedavi kurumuna kavuşmakta olduğunu söyledi.





(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim