Çorum’daki eğitim, ulaşım, turizm, sulama, özel idare ve ormancılık gibi hizmetlerin değerlendirilmesi amacıyla MYO Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda sağlık alanında yapılan çalışmalar da ele alındı. 800 yataklı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 223 milyon TL’lik bir harcama ile hizmete girdiğini söyleyen Vali Kılıç, hastanede yaşandığı belirtiler su çıkması, çökme gibi sorunların ise uydurma olduğunu kaydetti.

OKA İl Temsilcisi Özden Özgür Yalçın tarafından sağlıklı ilgili yapılan sunumda 25,6 milyon bedelli 100 yataklı İskilip Devlet Hastanesi binası, 23,3 milyon TL bedelli Çorum Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi inşaatı, 16 milyon TL’lik Bayat Devlet Hastanesi inşaatının sürdüğü, 2017 yılı içinde 8.5 milyon TL bedelle Sungurlu 8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ; İskilip 8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ; Merkez Ulukavak Mahallesi 9 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ ile Merkez Yavruturna Mahallesi 9 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ yapım işinin ihale edildiği; ayrıca daha önce ihalesi yapılan 4 milyon bedelli Osmancık ve Mecitözü 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi yapım işine başlandığı dile getirildi.

SAĞLIK KOMPLEKSİ YILBAŞINA TAMAM

Sunumun ardından söz alan Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Sobacı da Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ilimize sağlık alanında önemli katkılar sağladığını, hastanedeki eksiklerin hızla giderildiğini, Çorum Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi inşaatının bittiğini, kısa süre sonra geçici kabulünün yapılacağını ve yılbaşında taşınmayı hedeflediklerini dile getirdi. Sağlık Müdürü Sobacı, İskilip Devlet Hastanesi’nin yılbaşına biteceğini, Bayat’a ise Ocak ayı içinde en azından bir katında hizmete başlamayı planladıklarını ifade etti.

“SAĞLIKTA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ”

Vali Necmeddin Kılıç da 2017 yılının sağlıkta Çorum açısından hayırlara vesile olduğunu açıkladı. Türkiye’de çok az ilde bulunan, oldukça modern, 4 yıldızlı otel konforunda bir hastaneye Çorum’un sahip olduğunu ve bu hastanedeki kapasiteyi Ankara veya Japonya’da gittiği modern hastanelerde bile görmediğini söyleyen Vali Kılıç, “Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi dünyadaki sayılı hastaneler arasındadır. Hastalarımız en küçük zarar görmeden taşınma işlemleri gerçekleştirilmiştir. Her hafta iki kez hastaneye gidiyorum ve incelemeler yapıyorum. Hastalar verilen hizmetlerden oldukça memnunlar. Hastanemizin özellikle -2. Katından yani bodrumundan su çıktığı, yılanların çıktığı gibi yaygın ve gereksiz söylentiler mevcut. Bu binadan su çıkması kocaman bir yalandır. Çorum Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi olan sayılı illerden biri olacağız. 1 ay içinde taşınma gerçekleşecek. 3 mahallemize yeni Aile Sağlığı Merkezi yapılıyor. Çorum’da yıl sağlık açısından yüz güldürücü ve dolu dolu geçti diyebiliriz” diye konuştu.

“HASTANE GİRİŞİ YANA ALINACAK”

Vali Kılıç, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte bölgede artan trafik yoğunluğu nedeniyle gündeme gelen şikayetleri de değerlendirdi. Bu konuda çalışmaların sürdüğünü dile getirerek trafik yoğunluğunun azaltılması için girişin değiştirilmesini düşündüklerini anlatan Vali Kılıç, özellikle Kuzey Kampüsü’ne yapılacak olan 2 bin kişilik öğrenci yurdu sayesinde hastane yanında bulunan yurt binalarının boşa çıkacağını, bu binaları Anne Oteli veya hasta yakınlarının konaklayabileceği bir tesise çevireceklerini, hastanenin gelişmesi için bazı bölümlerin buraya taşınmasının düşünüldüğünü, iki bina arasındaki derenin üzerine büyük köprüler yaparak geçişleri sağlayacaklarını, ayrıca halen Ankara yolu üzerinden yapılan girişleri de yataklı tedavi ünitesinin bulunduğu bölgeden ana giriş kapısı açarak trafiği rahatlatmayı planladıklarını da açıkladı.

Vali Kılıç, Çorum’un tüm bölgelerinden toplu ulaşım araçlarının olmadığı saatlerde hastaneye ulaşımı sağlayan taksilerin ücretlerinin fazlalığı ile ilgili eleştirilerin hatırlatıldığı toplantıda bu konuda Valilik, Sağlık Müdürlüğü ve Belediye’nin ayrı ayrı Taksiciler Odası ile görüşerek bir çözüme kavuşturulmasına çalışılacağını da dile getirdi.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin faaliyete geçmesinin ardından bazı poliklinik hizmetlerinin verildiği eski Devlet Hastanesi’ne “acil servis” açılmayacağını belirten Vali Kılıç, bunun için gerekli eleman ile birlikte bir çok cihazın gerektiğini ve şimdilik mümkün görünmediğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim