Ülkemizde emeklilerin diğer gelişmiş toplumlardaki gibi rahat içerisinde yaşayamadığını kaydeden Sözüdoğru, “Hastaneyi yol etmekte, aldıkları üç kuruş emekli maaşını da ilaç, reçete  ve poliklinik muayene katkı payı ve sağlıkta diğer katılım paylarına vermektedir” ifadelerini kullandı.
Sözüdoğru, açıklamasına şu şekilde devam etti: “İlimizde her hastaneye gittiğimizde muayene olmak için tahlil ve tetkiklerimizi yaptırmak için günler sonrasına sıra verilmekte, uzun kuyrukları beklemek zorunda kalmaktayız. Bir hastalığımızı iyileştirmek isterken başka hastalıklara yakalanmamız içten bile değildir. Hal böyleyken mevcut 800 yataklı hastane ilimiz için bir fırsat oluşturmaktadır. 650 yataklı hastanenin kapatılarak 800 yataklı hastaneye taşınması bu fırsatın geri tepilmesidir. Bunca masraf sadece 150 yatak için mi yapılmıştır? İlimize 2 hastane fazla değildir. Lüks değildir aksine ihtiyaçtır.
Mevcut hastanenin devlet hastanesi olarak yeni yapılan hastanenin de eğitim araştırma hastanesi olması yeni doktor ve sağlık personeli istihdam edilmesi sağlığa ulaşımımızı kolaylaştıracak, uzun kuyrukları kısmen de olsa azaltacak bir sürü masraf yaparak her hastalandığımızda Ankara’ya gidilmesinin önüne geçecektir. Çorum’dan küçük şehirlerde bile 2-3 hastane varken bu talebimizin haklılığı ortadadır. 250 bin nüfuslu bir kente bu hastaneler az bile gelmektedir. Şehrimize diğer komşu illerden de hasta kabul ettiğini unutmamak gerek. Yetkililerden sesimizi duymalarını hastaneleri taşımak yerine daha da geliştirmelerini bekliyoruz. Tüm halkımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.”
(Haber Merkezi) 
 
Editör: TE Bilisim