Çorum’da yapımı tamamlanan ve bir süredir taşınma işlemleri devam eden 800 yatak kapasiteli Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde hasta kabulüne başlandı.

Çorum'da 800 yatak kapasiteli Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi 95 dönüm bir arazi üzerine 25 bin metre kare büyüklükte bir tesis olarak inşa edildi. Hastanenin yapımı 215 milyon liraya mal oldu. Hastanede bugünden itibaren acil servis ve yoğun bakım hizmeti verilmeye başlandı. Hafta sonuna kadar da tüm polikliniklerin hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi. Hastaneye ilk defa gelen hasta ve yakınları, hastane görevlileri tarafından gidecekleri birimlere yönlendirildi.

“VİP HİZMETİ”

Öte yandan yeni hastanede yürüme zorluğu çeken vatandaşlar ve engelliler, hastane girişinde görevlilerce karşılanarak tek ve dört kişilik araçlarla servis ve laboratuvarlarda işlemleri sona erinceye kadar yorulmadan hizmetlere ulaşabiliyor.

EĞİTİMLİ PERSONEL

Çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne gelen hastalar ise, hastane girişinden itibaren VIP hizmeti almaya başlarken, hastalar akülü araçlarla farklı katlardaki servislere ulaştırılıyor. Muayene ve tedavi süresince kendilerine refakat ediliyor.

Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı, 800 yatak kapasiteli Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taşınma işlemlerinin sona yaklaştığını hatırlatarak bu hafta sonuna kadar polikliniklerin tamamının faaliyete geçeceğini vurguladı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim