Konu ile ilgili verilen bilgide yine Türkiye’ de sayılı hastaya uygulanan Ozefagoplevral fistüllü bir hastanın fistülünü kapamak için klemp işleminin hastanenih Gastroenteroloji ünitesinde başarıyla uygulandığı vurgulandı.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada başarılı geçen operasyonlar ilgili şu bilgilere yer verildi; “Pankreas Divisum tanısı ile tekrarlayan pankreatit atağı olan hastada Minör Papilla Sfinkterotomisi işlemi uygulanması sonucunda; hasta bir daha pankreatit atağı geçirmemiştir. Bu işlemde ilimizde ilk defa uygulanmıştır. Gastroenteroloji Ünitemize başvuran hastalarımızda yemek borusu darlığı, kalın bağırsak darlığı olan hastalarımıza metal stent takılarak hastanemizde ameliyatsız tedavi olmaktadırlar. Gastroenteroloji Endoskopi Ünitemizde 4 adet video endoskopi sistemi ve bu sistemlere ait 8 adet gastroskop, 9 adet kolonoskop, 2adet duodenoskop bulunmaktadır.

Ayrıca ünitemizde 1 adet Kolanjioskopi (koledokoskopi) sistemi ve 1 adet Endoskopik Ultrasonografi (EUS) sistemi bulunmaktadır. Ek olarak 1 adet Argon plasma koagülasyon cihazı, 1 adet Ultrasonografi cihazı, 2 adet endoskopik elektrokoter cihazı bulunmaktadır. Gastroenteroloji ünitemizde aylık ortalama 400 hastaya Endoskopi, 200 hastaya Kolonoskopi, 50 hastaya ERCP, 20 hastaya EUS yapılmaktadır. Gastroenteroloji polikliniğimizde ayda yaklaşık 2000 hasta muayene olmaktadır. Gastroenteroloji Endoskopi Ünitemiz T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol OLÇOK Eğitim ve Araştırma Hastanesi B Blok 1. Katta yer almaktadır. Endoskopi Ünitemizde her türlü endoskopik girişimsel işlem yapılmaktadır.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim