15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi” isimli bir Resim Sergisi düzenlendi.

15 Temmuz 2016 günü Fettullahçı Terör Örgütü mensuplarının gerçekleştirmeye çalıştığı hain darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile birlikte hayatını kaybeden Çorumlu ünlü reklamcı Erol Olçok’un isminin verildiği ve yarın resmi açılışının yapılması planlanan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk sergi de darbe girişimiyle ilgili oldu.

Hastanede düzenlenen serginin açılışına Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Garnizon Komutanı Personel Albay Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılmasından ve gezilmesinden sonra ise Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans Salonu’nda “15 Temmuz” konulu bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra ise yeni hastanede incelemelerde bulundu.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim