Sağlık Bakanlığı’nın Ekim 2019’da yaptığı Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanan Uzm. Dr. Abdulkerim Yıldız, dün itibariyle hasta kabulüne başladı. Çorum’a gelişinde ilk olarak Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli’yi ziyaret eden Dr. Yıldız daha sonra hastanede hasta kabulüne başladı.

Bolu Dörtdivan’da 1985 yılında doğan, ilkokulu Bolu’da, orta ve lise eğitimini ise Düzce Arsal Anadolu Lisesi’nde birincilik derecesi ile bitiren Uzm. Dr. Abdulkerim Yıldız, 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumaya başladı. Burayı 2008 yılında bitiren 2009-2014 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. 2014-2016 yıllarında Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak mecburi hizmetini tamamlayan, Aralık 2015’te YDUS ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemotoloji Bölümü’nde yandal uzmanlık ihtisası yapmaya hak kazanan; Temmuz 2019’da da 3 yıllık hematoloji eğitimini bitiren Dr. Abdulkerim Yıldız yeni görevine atandığı Çorum’da dün itibariyle hasta kabulüne başladı.

Hematolog Uzman Doktor Abdulkerim Yıldız’ın bugüne kadar uluslararası-ulusal makale, kitap bölümü yazarlığı, sözlü sunum ve poster bildirilerinden oluşan yaklaşık 100’e yakın akademik yayınının bulunduğu, iyi derecede İngilizce bildiği, evli ve 1 çocuk babası olduğu da öğrenildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim