Garnizon Komutanı J. Albay Fatih Üstündağ başta olmak üzere çok sayıda yetkili ile birlikte gittiği Alacahöyük ve Alaca’da incelemeler sırasında bir parkta dinlenen Vali Kılıç, burada yeni hastane ile ilgili olarak firma yetkilileriyle telefonda bir görüşme yaptı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 15 Eylül’e kadar bitirilmesi ve geçici kabulünün yapılacağını söyleyen Vali Kılıç, 15 Ekim’e kadar da tam bitirilerek teslim alınacağını vurguladı. Hastanenin iç tefrişatı ile ilgili olarak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin ihaleye çıkmak üzere olduğunu da anlatan Vali Kılıç, hastanenin 29 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.
Çorum’da bazı okullara darbe girişiminde hayatını kaybeden hemşehrilerimizin isimlerinin verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını hatırlatan Vali Kılıç, hastanenin ismi konusunda da bazı girişimlerinin olduğunu ancak netleştikten sonra açıklayacaklarını dile getirdi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim