Vali Mustafa Çiftçi, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “İlimiz Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin otopark alanının asfaltlanması ve düzenlenmesi konusunda Çorum Belediye Başkanlığı nezdinde gerekli görüşmeler yapılmış olup, Çorum Belediyesi ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle çalışmalara başlanarak hastanedeki park sorunu çözüme kavuşturulacaktır.” ifadesini kullandı. Vali Çiftçi, yaklaşımı ve desteği nedeniyle Belediye Başkanı Aşgın’a teşekkürlerini de bildirdi.

Belediye Basın Birimi tarafından gazetemize ulaştırılan habere göre ise, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tarafında bulunan 3 bin 600 metrekarelik açık otopark, Çorum Belediyesi tarafından asfaltlandı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, beraberinde AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve Çepni Mahalle Muhtarı Mehmet Şahinbaş’la beraber asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Hastane otoparkının çamur, toz, toprak olması sebebiyle sürekli gündeme geldiğini ifade eden Başkan Aşgın, “Doğrudan bizim vazife alanımıza giren bir konu değil, ama hemşehrilerimizin huzuru, mutluluğu ve kaliteli hizmet alması bizim için her şeyin üzerinde bir konu” diye konuştu.

Bu alanda 2.160 metreküp kazı yaptıklarını, Özel İdare’nin bitüm desteğiyle bu alana 700 ton asfalt serdiklerini belirten Başkan Aşgın, 7 bin metrekarelik açık oto pazarını asfaltladıklarını, stat yanında 10 bin metrekarelik alanın asfaltlanması için de hazırlıkların sürdüğünü, böylelikle hastaneye 20 bin metrekare otopark kazandırmış olacaklarını söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim