Bu hastane bir prestij projesi olarak buraya yapıldı, en azından öyle deniliyordu. Ancak yapılırken düşünülmeyenler yaşanırken ortaya çıkınca karşımıza hiç te iyi görüntüler çıkmıyor.

Hastaneye her gün yaklaşık 20 bin kişinin girip çıktığı söyleniyor. Bu sayıdaki bir yoğunluk bir ilçe nüfusu haraketliliği demektir. Sonuçta orada yoğun bir insan ve araç trafiği oluşmasına sebep olmaktadır.

Bu insan ve araç trafiğini şu haliyle bölge fiziki olarak kaldıracak durumda değil. Dolayısıyla bölgede bilimsel çalışma yapılıp daha çok insanımızın canı yanmadan, soruna biran önce vakit kaybetmeden el atılması gerekiyor.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Mayıs ayında AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’yu makamında ziyaret etmiş, taleplerini Genel Müdür Uraloğlu’na iletip, Uraloğlu’da Çorum-Ankara istikametinde dalma yol ve kavşak çalışması yapılması için Çorum heyetine söz verip, proje çalışmasına biran önce başlanacağını ifade etmişti.

Aradan geçen 7-8 ay sürecinde projenin ne aşamada olduğunu bilemiyoruz, lakin bölgede bir de Hitit Üniversitesi güney kampüsünün yapılacak olması, hastane yükünün üzerine kampüsün de ilave yükünü hesaba katacak olursak, bu projenin bir an önce eksizsiz hayata geçirilmesi Çorum için ihtiyaç değil, artık elzem olduğunu hepimiz görebiliriz.

Aksi halde hastane önü, insanlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit etmeye devam edecektir.

(HABER/YORUM/Elvan Yılmaz)

Editör: TE Bilisim