Gazetemizin dünkü sayısında “Hastane inşaatı durdu” başlığı altında verdiğimiz haber üzerine bir basın açıklamasında bulunan 800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnşaatı Proje Müdürü Mehmet Tiryaki, inşaatta çalışmaların devam ettiğini ve sıkıntının altyüklenici firmanın birkaç personeline ödemeyi biraz geciktirmesinden kaynaklandığını ifade etti.
Firma olarak kendilerinin ödeme konusunda sıkıntılarının bulunmadığını ve şu ana kadar 10 hak edişte 41 milyon lira ödeme aldıklarını söyleyen Tiryaki, piyasaya en küçük borçlarının bulunmadığını belirtti.
Yaşanan olayın alt yükleniciden kaynaklandığını durumu öğrenir öğrenmez müdahale ederek alt yüklenici firmaya avans ödemesi yaptıklarını ve sorunun çözüldüğünü anlatan Tiryaki, bu konuda herhangi bir kurum ya da kuruluştan kendilerine müdahale ya da ödeme yapılmadığını sorunu tamamen kendi kaynakları ile çözdüklerini belirtti. Çalışan işçi konusunda da açıklamada bulunan Tiryaki, çalışan 160 personel bulunduğunu ve bu sayının hiçbir zaman 300’e ulaşmadığını ifade ederek, %35 seviyesinde olan inşaatın 2016 yılı içerisinde tamamen bitirileceğini dile getirdi.
Hastane inşaatının Çorum’un en büyük inşaatı olduğunu ve keşif bedelinin 157 milyon 500 bin lira olduğunu anlatan Mehmet Tiryaki, deprem izolatörlerinin 14 Mart’ta geldiğini ve çalışmaların başladığını bir aylık maaşları ödenen işçilerin Mayıs 15 tarihinde de nisan ayı maaşını alacağını kimsenin alacağının olmadığını vurguladı. Firma olarak şu ana kadar çok önemli projelere imza attıklarını ve işi tamamladıklarını anlatan Mehmet Tiryaki, 10 Temmuz tarihine kadar izolatörlerin tamamının geleceğini şu ana kadar gelen 292 izolatörün 214 tanesinin de yerleştirmesinin tamamlandığını ifade etti.
Firma olarak Çorumluların kazanmasını istediklerini bu nedenle malzeme bakımından Çorum firmalarını tercih ettiklerini belirten Tiryaki, çalışan işçilerin de Çorumlu olduğuna dikkat çekti.




(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim