Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir bir basın toplantısıyla yeni uyku laboratuvarının çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.

Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı ve Prof. Dr. Bilge Özcan’ın da eşlik ettiği toplantıda Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Hastane’nin sürekli geliştiğini ve bünyesine yenilikler kattığını belirterek, bunlardan sonuncusunun uyku laboratuvarı olduğunu söyledi.

Uyku laboratuvarının, uyku apnesi sendromu hastalığının teşhis ve tedavisinde çok önemli olduğunu hatırlatan Hastane Yöneticisi Zehir, yeni uyku laboratuvarında “Portable Polisomnografi” adlı bir cihaz sayesinde hastaların artık hastaneye bağımlı kalmadan evlerinde de uyku testi yaptırabileceğini vurguladı.

Uyku apnesi sendromunun çok ciddi bir hastalık olduğuna dikkat çeken Zehir, 28 Ocak 1986’da kalkıştan 73 saniye sonra infilak eden Challenger Uzay Mekiği kazası ile yine 1986 yılının Nisan ayında meydana gelen Çernobil nükleer reaktör kazasının arka plânında bu hastalığı yaşayan personel hatalarının bulunduğunu anımsattı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Bilge Özcan ise bir hasta üzerinde sistemin çalışmasını gösterdi.

Hastaya takılan “Portable Polisomnografi” isimli cihaz sayesinde hastanın mobil bir şekilde hareket edebileceğine ve bunun da kendi evi ve yatağı dışında uyku sorunu yaşayan hastalar için önemli ölçüde kolaylık sağladığına vurgu yapan Prof. Dr. Bilge Özcan, “Böylece uyku apnesi sendromu için yapmamız gereken uyku testini hastalarımız evlerinde, kendi yataklarında daha konforlu bir şekilde yaptırabilecekler.” dedi.

Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı da Prof. Dr. Bilge Özcan’ın Hastane’nin uyku laboratuvarı için değerli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti.

DİYALİZ İÇİN GECE HİZMETİ

Hastane Yöneticisi Sinan Zehir ayrıca diyaliz servisinde 1 Şubat’tan itibaren gece de hizmet sunulmaya başlanacağını bildirdi.

Sinan Zehir saat 16:00 – 24:00 saatleri arasında sunulacak bu uygulamanın, çalışan diyaliz hastaları için büyük bir kolaylık sağlayacağını söyledi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: “Hastane WhatShapp Hattı”

Öte yandan Sinan Zehir, Türkiye’deki hastaneler arasında bir ilke imza attıklarını ve WhatShapp Hattı kurduklarını açıkladı.

“0545 364 0 112” numaralı WhatShapp Hattı’na hastaların anlık şikâyet ve taleplerini iletebileceklerini belirten Zehir, “Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama sayesinde biz de Hastane yönetimi olarak daha hızlı çözüm geliştirme imkânına sahip olacağız. WhatShap Hattı numaramızı, Hastanemizin çeşitli noktalarına asacağız.” dedi.

“AÇIK KALP REHBERİ”

Yrd. Doç. Dr. Zehir ayrıca açık kalp ameliyatına giren hastalar için bir rehber hazırladıklarını belirterek, bu rehberde hastaların ameliyat sonrası günlük yaşamlarında dikkat etmeleri gereken hususları bulabileceklerini sözlerine ekledi.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, hizmete sokulan tüm yeni uygulamalara sağladığı katkılardan ötürü Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı’ya teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim