Proje Müdürü Mehmet Tiryaki ve Şantiye Şefi Gökhan Evcil ile bir süre görüşen Ali Sami Odabaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın çalışanlar için önem taşıdığını ve bayram olarak kutlandığını belirterek, tüm çalışanların işçi bayramını kutladıklarını dile getirdi.
Hastane inşaatının Çorum’un en büyük yatırımı olduğunu belirten Odabaş, son zamanlarda hastane ile ilgili çeşitli düşüncelerin ortaya çıktığını kendilerinin de hem işçileri ziyaret etmek hem de sorun olmadığını göstermek istediklerini belirtti. Ödenek sorununun bulunmadığını anlatan Odabaş, Hastane inşaatını önemsediklerini belirtti.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan ise konuşmasında Özel İdarenin kamu yatırımları içerisindeki en büyük yatırımının hastane inşaatı olduğunu kaydederek, devletin prensip olarak ödeneği olmayan yatırımların ihalesini yapmadığını söyledi.
Hastanenin hiçbir para sıkıntısının bulunmadığını anlatan Arslan, Özel İdare olarak gerekmediği sürece müdahale yapmadıklarını ama ihtiyaç duyulması durumunda ön ödeme yapabildiklerini belirtti.
Alt yüklenicinin bazı çalışanların ücretlerini kısa süre geciktirmesi nedeniyle bir duraklama olduğunu ancak firmanın müdahalesi ile olayın saatler içerisinde çözüldüğünü belirten Arslan, hastanenin 2016 yılı içerisinde tamamlanacağını 2017 yılı içinde de tefrişatının ihaleye çıkacağını söyledi.
Yapılan açıklamaların ardından hastane inşaatını ziyaret eden İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ali Sami Odabaş, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, işçiler adına demirci grubu formeni İlker Yağmur ve kalıpcı grubu formeni Mehmet Ceylan’a çiçek verdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim