Milletvekili Ceylan, 14 Mayıs Eczacılık Haftası dolayısıyla 45. Bölge Çorum Eczacı Odası’nın tarafından hazırlanan baloya katıldı.

Bilimsel Eczacılığın 178. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Eczacılık Balosu, Cuma akşamı Anitta Otel Arinna Salonu’nda gerçekleştirildi.

Baloya Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve eşi Ebru Ceylan, Türk Eczacıları Birliği Yüksek Haysiyet Divanı Başkanı Şefkat Güler, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Duran Cesur ve Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir’in yanı sıra çok sayıda meslek temsilcisi katıldı.

Etkinlikte ilk olarak söz alan 45. Bölge Çorum Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan, eczacılık paydasında buluşmuş insanlar olarak, siyasetten uzak bir şekilde tümüyle insan sağlığına hizmet konusuna odaklandıklarını söyledi.

Ardından kürsüye davet edilen Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Erol Olçok Hastanesi’ni 15 Temmuz’ a yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Hastanemiz, adını taşıyan Erol Olçok’un şehit olduğu 15 Temmuz tarihinde ilk muayenesini yapacak şekilde hazırlanıyor. Biz de çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz.” dedi.

Milletvekili Ceylan öte yandan bu hastanenin çevresine eczacıların yerleşmesi konusunda girişimlerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Ardından plâket törenine geçildi. Bu bölümde ilk olarak Türk Eczacıları Birliği Yüksek Haysiyet Divanı Başkanlığı’na seçilmesinden ötürü Şefkat Güler’e Milletvekili Ceylan tarafından bir plâket verildi.

Daha sonra meslekte 25. yılını doldurmaları nedeniyle sırasıyla Salih Erdoğan, Refika Kadiroğlu, Bünyamin Duyan ve Sevda Bulut’a birer plâket sunuldu.

Son olarak Eczacılık Haftası kapsamında düzenlenen Bowling ve Tavla Turnuvası’nda rakiplerini geride bırakan Erol Afacan bir kupayla ödüllendirildi.

Geleneksel Eczacılık Balosu, Anitta Müzik Grubu’nun müzik sunumuyla devam etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim