İstanbul, Samsun ve Ankara’da rahatsızlığı için hastanelere gittiğini ancak kanser olduğu için ameliyat yapılmak istenmediğini belirten Asiye Eser, son olarak Çorum’a geldiğini ve yapılan muayenenin ardından ameliyata alındığını, böylelikle sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr.Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir ve Prof.Dr. Çınar Yastı ile birlikte Asiye Eser’i tedavisinin devam ettiği odada ziyaret eden Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mete Dolapçı, karaciğerde kitle teşhisi ile kendilerine başvuran Asiye Eser’in yapılan operasyonla hastalığından kurtarıldığını belirtti. Eser’in kendilerine karın ağrısı şikayeti ile kendilerine geldiğini ayrıca başka illerde yapılan tetkiklerde kanser tanısı konduğunu ve hastaya ameliyat olması durumunda %50 şans tanındığını söylediğini anlatan Prof.Dr. Mete Dolapçı, yapılan ameliyatın ardından Asiye Eser’in sağlığına kavuştuğunu belirtti.
Asiye Eser ise konuşmasında rahatsızlığı 10 yıldır çektiğini ve gittiği üniversitelerde ameliyat yapılmak istenmediğini belirterek, en son Çorum’a geldiğini ve ameliyat olduğunu şu an ise sağlığının yerine geldiğini kaydetti. Kendisini ameliyat eden doktorlara çok teşekkür ettiğini belirten Eser, o doktorlar sayesinde adeta hayata yeniden başladığını ifade etti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim