Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı’nın da hazır bulunduğu toplantıda Hitit Üniversitesi ile yapılan protokolün ardından hastanede birçok değişimler yaşandığını kaydederek, hastaların daha iyi hizmet alması için yapılan çalışmalara yenilerini de eklediklerini kaydetti.
Hastanede Kardiyak Rehabilitasyon Ünitesi oluşturduklarını ifade eden Zehir, hastaların rahatsızlıkları nedeniyle bir süre hareketsiz kalmaları nedeniyle kaslarında zayıflamalar olduğunu ve bu zayıflamaların önüne geçebilmek amacıyla bir salon oluşturduklarını söyledi. burada hastaların hem spor yapabileceğini hem de bulunan cihazlar sayesinde sağlık durumlarının monitörlerden izlenebileceğini anlatan Sinan Zehir, hastaları hayata hazırlayan bu bölüm kapsamında ayrıca efor testini ayakta koşarak yapamayan hastalar için yattıkları yerden pedal çevirerek nefes ve efor testinin yapılabileceği bir sistem kazandırıldığını vurguladı. Bu sistemin bölgedeki hastanelerde sadece Çorum’da bulunduğuna dikkat çeken Zehir, hastanın yattığı yerden kalp görüntülerinin yanı sıra grafiğinin de alınabileceğini anlattı.

PALYATİF BAKIM ÜNİTESİ DEVREDE
Hastaların yoğun bakımdan çıkmalarının ardından bakımlarını sağlamak, eve gidecek hale gelmelerine kadarki sürede aile bireylerine de bakımı öğretmek amacıyla Palyatif Bakım Ünitesi de açtıklarını ifade eden Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, bu bölümde hasta yakınları için sosyal aktivite yapabilecekleri alanlar da bulunduğunu, isteyenlerin dinlenme alanlarında televizyon izleyebileceği gibi isteyenlerin de satranç gibi oyunlar oynayabileceğini vurguladı.



GÖZ AMELİYATHANESİ AÇILDI
Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde daha önce göz ameliyathanesinin bulunmadığını, anestezi gerektiren durumlarda normal ameliyathanelerin kullanıldığını hatırlatan Hastane Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, ameliyatların yapılabilmesi için göz ameliyathanesi açtıklarını ayrıca yeni alınan vitrektomi cihazı ile göze yabancı cisim batması gibi durumlara da müdahale edebilecek hale gelindiğini ifade etti.

HASTALAR İLAÇLARINI BİLİNÇLİ KULLANACAK
Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni açılan Akılcı İlaç Polikliniği’nde hastalara kullandıkları ilaçlar konusunda bilgi verileceğini anlatan Hastane Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, bu bölümde göre yapacak eczacılar tarafından birden çok ilaç kullanan hastalara, kullandıkları ilaçlar ve bunlarla etkileşim halinde olabilecek yiyecekler konusunda bilgiler aktarılacağını söyledi. Akılcı İlaç Polikliği’nde ayrıca vatandaşların çok kullandığı bitkiler konusunda da bilgiler verilebileceğini vurgulayan Zehir, kullanılan bitkisel ürünlerin ilaçlarla etkileşim gösterip ölüme kadar götürebileceğini bu açıdan ilaçların nasıl kullanılacağını öğrenmekte fayda bulunduğunu anlattı.



4 POLİKLİNİK AKŞAM 17.00’DEN SONRA DA HİZMET VERECEK
Hastanede bazı bölümlerin diğerlerine göre fazla çalıştığını ya da mesai saatlerinden sonra da hastaların olabildiğini anlatan Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, bugünden itibaren hastanede Dahiliye, Kadın Doğum, Üroloji ve Radyoloji polikliniklerinin saat 17.00’den sonra da hizmet vereceklerini vurguladı.
Yapılan çalışmaların sağlık hizmeti konusunda Çorum’un adını duyurmayı sağladığını ifade eden Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı da konuşmasında Çorumlulara daha iyi hizmet verebilmek adına ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Sobacı, “Kardiyak ünitesi için İl Özel İdaresi’nden 50 bin lira civarında yardım aldık. Bu konuda bizlere destek olanlara teşekkür ediyoruz. Hastalarımız herşeyin daha iyilerine layık” dedi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim