Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, İl Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş,  Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, üreticiler ile il müdürlüğü personeli katıldı.

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, çiftçilikte risklerin oldukça fazla olduğuna dikkat çekerek, “ekim yaptığınızda sonucundan emin olamazsınız. Öncelikle kazanmak için başlangıçta tasarruf etmek ve olabildiğince az girdi ile maksimum üretimi yakalamak gerekir.

Mevcut durumlarla ve ekipmanlarla bunu sağlamak mümkün olmamaktadır. Ancak yeni tasarlanan ve kullanılan bu teknolojik sistemlerde buna olanak sağlıyor,  Artık insan yeteneğine değil sistemin hesaplama yöntemlerine göre ekim yapılması hata ve tekrar sayısının azaltılması aynı ektiğiniz yere tekrar tohum, gübre atmamanız üzerine planlanan sistem rantabl ve ekonomik üretim yapmanıza imkan tanıyor” dedi.

Ermiş’in konuşmasının ardından firma yetkilileri tarafından hassas tarım makinelerinin tanıtımı yapılarak avantajları ve kullanım alanları hakkında bilgiler verildi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim