Beraberinde Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ile birlikte biçerdöverle hasat yapılan tarlaya giden Ermiş, yaptığı incelemenin ardından biçerdöver kullanıp buğday hasadı yaptı.
Çorum tarım arazisinin yarıya yakınının hububat ekibine ayrıldığını anlatan Ermiş, 220 bin hektar alanda 600 bin ton gibi bir üretim yapıldığını ve Türkiye’de buğday üretiminde Çorum’un 10. Sırada yer aldığını kaydetti. Daha önceki yıllarda bir verim kaybı olduğunu ancak bu yıl verimin iyi olduğunu söyleyen Erkan Elfaz Ermiş, bu yıl dönümden 600-650 kilogramlık bir verim elde edildiğini belirtti. Çiftçilerle özellikle sahada biçerdöver kontrolü yaptırıldığını dile getiren Ermiş, dane zayiatı fazla olması durumunda ceza kesildiğini söyledi. hasat döneminin bu hafta başladığını da kaydeden Ermiş, tüm çiftçilere iyi bir hasat dönemi geçirmelerini diledi.
“NADAS YERİNE BAŞKA BİTKİ DİKİN”
Aspir bitkisinin anız sonrası tavsiye ettikleri bir bitki olduğunu söyleyen Erkan Elfaz Ermiş, tarım arazisinin yarıdan fazlasına hububat dikildiğini bunun da nadasa bırakıldığını dile getirdi. Bazı bölgelerde çerezlik kabak ekimi yaptırıldığını belirten Ermiş tarlaların boş durması yerine değerlendirilmiş olunacağını dile getirdi. Özellikle Aspir bitkisinin yağ üretiminde kullanıldığını ve alım garantisi bulunduğunu söyleyen Ermiş, bunun yanı sıra yağlı bitkiler için teşvik te sağlandığını anlattı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim