Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın arasında imzalanan protokol ile Kadeş Barış Meydanı’nda yer alan Çorum Belediyesi’ne ait binanın üst katı Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne tahsis edildi.
Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nin eski binası ise yıkılarak, yerine yeni kütüphane binası inşa edilecek.
En çok kitap ve ziyaretçiye ev sahipliği yapan Hasanpaşa Halk Kütüphanesi, 1963 yılından beri hizmet veriyor. Kütüphane binasının fiziki ortamlarının iyileştirilmesi, artan ihtiyaçlara uygun ek mekânlar oluşturulması konusunda geçmiş dönemlerde çalışmalar yapılmıştı; ancak binanın ekleme ve değişikliklere uygun olmadığı, ayrıca ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle binanın yıkılıp yerine yeni bir kütüphane binası yapılmasına karar verildi.
Yeni bina yapılıncaya kadar kütüphane hizmetlerinin devam edebilmesi için Kadeş Barış Meydanı içerisinde, Çorum Belediyesi’ne ait binanın üst katının Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine karar verildi.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nin binaya taşınabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çorum Belediyesi arasında protokol imzalandı. Protokole bakanlık adına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediyesi adına da Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın imza attı.
Protokol ile Kadeş Barış Meydanı’ndaki Çorum Belediyesi’ne ait binanın üst katı 15 yıllığına kütüphane olarak kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildi. Kısa süre içerisinde tefrişat işleri tamamlanıp yeni Halk Kütüphanesi binası öğrenci ve okurların hizmetine sunulacak. (Haber Merkezi) 
 

Editör: TE Bilisim