CHP’de Av. Nihat Ahıskalıoğlu’nun ardından dün de mevcut İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı. CHP Milletvekili Tufan Köse, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, ilçe teşkilat başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı Firdevs Yalçın, Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Suvacı, 6 Ocak’ta yapılacak olan il kongresinde kim seçilirse seçilsin kazananın CHP olacağını söyledi.

Türkiye’nin güç bir dönemden geçtiğini belirten Suvacı, 3 gün önce çıkartılan son KHK’nin bir örneğinin 84 yıl önceki Nazi Almanya’sında çıkartılan KHK ile aynı özelliği taşıdığını dile getirdi.

12 Şubat 1933 tarihinde Hitler’in Nazi Partisi üyeleri korumak amacıyla KHK çıkarıldığını kaydeden Suvacı, “Çıkartılan bu KHK ile birlikte Nazi Partisi üyesi sivillere polis yetkisi verildi. Üniformasız polisler, Hitler’e muhalif olan tüm siyasi muhalifleri tutuklamak için bütün Almanya’da zalimce yöntemler uyguladılar. 2017’nin Türkiye’sinde ise 696 sayılı KHK’de sivillere yargıdan muafiyet yetkisi getirildi. Bu açıkça iç savaş demek, kardeşi kardeşe vurdurmak anlamına geliyor” dedi.

Böylesi zor bir süreçte CHP’nin kongre sürecine girdiğini anımsatan Suvacı, “Aday olan tüm arkadaşlarımızın hepsi de kıymetli. Ancak önümüzde zor bir süreç var. ‘Bu benim amcam, bu benim akrabam’ dönemi artık sona erdi. Bu sorumluluğu kim üstlenebilirse oyunuzu ona verin” şeklinde konuştu.

2019 seçimlerinde ya demokrasiden tamamen vazgeçileceğini yâda Türkiye’nin demokrasi yolunda ilerleyeceğini ifade eden Suvacı, “Bu kadar önemli bir süreçte İl Başkanlığı için adayım. Yeri geldiğinde elimizi masaya nasıl vuracağını çok iyi bilenlerdeniz. Ancak önce akılla, terbiyeyle hareket etmeliyiz” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim