CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, Gazi Meclis’in, bu unvanı bir kez daha hak ettiğini söyledi.
Hasan Suvacı’nın mesajı şöyle:
“Ülkemizde sahneye konan darbe girişimi karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk.
93 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz, darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir.
Genel Başkanımızın yaptığı açıklama ile birlikte parti yöneticilerimizin Genel Merkez’de gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara’da bulunan milletvekillerimiz süratle parlamentoya giderek darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada da sergilemişlerdir.
Yaşanan bu olay bir kez daha demokratik parlamenter sistemin önemini ortaya koymuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbe karşıtı duruşunun yanı sıra Cumhuriyete ve demokrasiye olan inancımızı başta Genel Başkanımız olmak üzere örgütlerimiz ve bütün üyelerimizle sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu anlayışla, siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir.
Ulusal kurtuluş mücadelesi sırasında Polatlı’da top seslerinin Meclis’te yankılandığı anda meclis çalışmalarını sürdüren ve ‘Gazi Meclis’ söylemini hakeden Büyük Millet Meclisi, maalesef darbecilerin top atışlarına hedef olmuştur.
Bu süreçte Gazi Meclis, bir kez daha gazilik unvanını hak etmiştir.
Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizle saygılar sunuyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim