Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hasan Suvacı, görev süreleri içerisinde hak, hukuk ve adaletten ayrılmadan, haram yemeden, halka yalan söylemeden ve haksızlıklara göz yummadan çalışacaklarını söyledi.
CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada dil, din, cins, ırk, ayrımı yapmadan tüm Çorumlularla birlikte sevgi ve saygı çerçevesinde hizmet edeceklerini belirterek “Geçmişteki kırgınlık ve küskünlükleri bir kenara bırakarak CHP’yi tek başına iktidara taşıyacağız. Çıktığımız bu yolda Atatürk’ün aydın izinden ayrılmayacağız.” dedi.
Yeni CHP İl Yönetimi olarak kimseyi ötekileştirmeden ülkeye hizmet edeceklerini, ayrıca Çorum yararına yapılacak tüm işlere destek olacaklarını ifade eden Hasan Suvacı, ilgilileri tenkit ederken, teşekkür etmeyi de unutmayacaklarını, ülkenin içinde bulunduğu koşulların sosyal demokratlara tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve Cumhuriyet değerlerini koruma adına herkese görev düştüğünü açıkladı.
13 yıl önce sona erdirilen terörün bugün yurdumuzu yeniden yangın yerine çevirdiğini belirterek iktidarın böyle bir ortamda huzur, güven ve istikrardan bahsetmesini anlamadığını açıklayan Suvacı, “Toplumun her kesimi korkutulmakta ve sindirilmektedir. İşten atılma korkusu, atama yapılma korkusu, cezalandırılma korkusu, mali kontrol korkusu, güvenlik korkusu sosyal yardımların kesilebileceği korkusu say sayabildiğin kadar. Korku imparatorluğu oluşturuluyor. Sıfır sorundan, sorun yumağı haline geldik. Bu kadar sorunların olduğu ülkemizde işimizin ne kadar güç olduğunu takdir edersiniz” diye konuştu.
CHP İl Kongresi’nde geçmişte yaşanmış olan, küskünlük ve dargınlıkların, gruplaşmaların kimseye yararı olmadığı gibi partiye de zarar verdiğini, örgütlerin çalışma, azim ve heveslerini kırdığını anlatan İl Başkanı Suvacı sözlerine şöyle devam etti: “2016 yılına günler kala yeni bir beyaz sayfa açıp, buradan çıkarttığımız sonuçları değerlendirerek, yeni bir yönetim, yeni bir yüzle, tüm Çorum halkını kucaklayan, yapıcı, birleştirici bir güç olarak sizlerden onay istiyoruz. Ben tek başıma tabi ki bir şey yapamam. Çalışmalarımız, örgütlerimizle ve üyelerin katkısıyla bizi iktidara taşıyacaktır.
Yeni yönetimimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız ve muhtarlarımızla el ele, omuz omuza huzur içerisinde Çorum halkına hizmet edeceğiz. Bu çalışmalarımız bir program dâhilinde, prensipli ve organize şekilde yürütülecektir. Uzun yıllar yöneticilik yaptım, bu tecrübem ve birikimim vardır. Bundan da hiç şüpheniz olmasın. Partimizin tüm organları ile ve sizlerle sık sık danışma toplantıları yapacağız. Burada en önemli husus örgütler çalışmıyor ifadesini Çorum örgütlerinden silmek istiyoruz.
Biz Çorum örgütleri olarak sizlerin desteği ile çalışan, hem de örnek olacak çalışmalar yapan bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. İlçelere gidip bir gün el sıkma ile gönül alınmıyor. Halkımızın hep yanında olacağız, onlar ne diyor dinleyeceğiz. Kendimizi onlara iyi anlatacağız, toplantılarla, medya aracılığı ile tüm iletişim yollarını kullanarak onlara yakınlığımızı hissettireceğiz. Gezilmedik, gidilmedik yer, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bizler bu iddia ile sizlerden görev emri istiyoruz. Yapamazsak, erdemli bir şekilde sizlerden özür dilemesini de çekilmesini de bileceğiz. Bizim hiçbir şahsi beklentimiz yoktur. Sizlere ve Çorum sevdamıza hizmet etmek, partimizi 1. parti yapmak istiyoruz”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim