Çorum Merkez İlçe ve ilçe kongreleri sürecini tamamlayan CHP Örgütü’nde gözler 6 Ocak’taki İl Kongresi’ne çevrilirken, başkan adayları da netleşmeye başladı.

CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, bugün saat 13.00’de parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek 6 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan kongrede yeniden İl Başkanlığına aday olacağını kamuoyuna duyuracak.

Hasan Suvacı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ata’mızın iki eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden itibaren bağımsızlık, özgürlük, hak, hukuk, adalet ve insan hakları savunucusudur. Cumhuriyetimizin yılmaz tek bekçisidir. Tüm yurttaşlarımızla, örgütlerimizle omuz omuza halkımızla ülkemize hizmet etmeyi bir görev kabul ediyorum. 27.12.1919 günü Atamızın Ankara’ya Dikmen sırtlarından Temsilciler Meclisi ile ayak bastığı gündür. Kurtuluş Savaşımızın başladığı bugüne denk gelen 27.12.2017 Çarşamba günü saat 13.00’te parti binamızda 1919 ruhu ile 2019’u Cumhuriyet Halk Partisi’nin yılı yapmak için, yeniden bu şerefli göreve, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına talip oluyorum. Basın açıklamamıza tüm halkımızı bekliyorum.” ifadelerine yer verdi.

İl Başkanlığı için daha önce de avukat Nihat Ahıskalıoğlu adaylığını açıklamıştı. CHP İl Kongresi’nde 193 Merkez İlçe, 115 İlçe delegesi ile tüzük gereği doğal delege olan 21 İl Yönetim Kurulu ve 9 İl Disiplin Kurulu Üyesi ve Milletvekili olmak üzere toplam 339 delege oy kullanacak.

2017’NİN SON YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

Öte yandan CHP İl Yönetim Kurulu, 2017 yılının son toplantısını Hasan Suvacı başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında kısa bir açıklama yapan İl Başkanı Suvacı, “İki yıllık zorlu ve güçlü görevimizin ve 2017 yılının son İl Yönetim Kurulu toplantısını yaptık. Bütün iyi niyetimizle, sorumlu siyaset yapma ilkelerimizden sapmadan Çorumlu tüm aziz hemşehrilerimize hizmet etme gayretinde olduk. Varsa eksik ve yanlışlarımız af ola. Ülkemiz ve milletimizin refahı için çalışmak bizim için kutsal bir görev olmuştur. Sağlıklı, mutlu, huzur ve barış içinde özgür bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim