Hacıbektaş Belediyesi’nin düzenlediği 2018 Yılı Kısa Öykü ve Şiir Yarışması sonuçlandı. Çorumlu Şair Hasan İpek, yarışmanın “Hece Vezni Şiir” kategorisinde “Devriye” isimli şiiriyle birinci olmayı başardı.

Aynı yarışmada Yücel Coşkun “Artık Anla Gerçeği” adlı şiiriyle ikinci olurken, Nihat Malkoç ise “Payımız da Paydamız da Bir Bizim” isimli şiiriyle üçüncülük kazandı.

Çorumlu şair İpek’le beraber yarışmada dereceye giren diğer eser sahipleri ödüllerini, 13 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olan bir törenle Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun elinden alacaklar.

ÇOK SAYIDA ÖDÜL SAHİBİ

Hasan İpek, Hacıbektaş Belediyesi’nin düzenlediği daha önceki yarışmalarda da 2011 yılında “Pirim Der ki” isimli şiiri ve 2013 yılındaki “Önyargı” isimli kısa öyküsüyle üçüncülük, 2014 yılında “Gönül” adlı şiiriyle birincilik, 2016 yılında ise “Destur Pirim” isimli şiiriyle üçüncülük elde etmişti.

Ayrıca Çankaya Belediyesi’nin 2007 yılındaki Çankaya Marşı Söz Yarışması’nda mansiyon kazanan İpek, aralarında 1999 yılında Mezopotamya Kültür Merkezi’nin açtığı yarışmadaki üçüncü seçilen eseriyle aldığı Yılmaz Güney Sinema Ödülü’nün de bulunduğu toplam 7 ödülün sahibi.

1949 yılında Alaca’nın Külah Köyü’nde dünyaya gelen Hasan İpek, 20’li yaşlarından beri edebiyatla ilgileniyor. Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiren İpek, 1984 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar öğretmenlik mesleğini sürdüren İpek, 2014 yılının başında emekliye ayrıldı. Hasan İpek’in yayımlanmayı bekleyen çok sayıda kitap dosyası bulunuyor.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim