Üyelerinin “kara gününde derdine derman olsun, küçük birikimlerinden büyük kazançlar elde edilsin” diye kurulan, ancak yıllara ve değişen dünyaya ayak uyduramayan, sosyo­ekonomik değişimleri takip edemeyen 1943 model anlayışıyla yönetilmeye çalışılan İLKSAN için kaçınılmaz sonun gözüktüğünü ifade eden Erdoğan, “İLKSAN konusunda günahı olmayan bir sendika varsa, o da Eğitim-Bir-Sen’dir” dedi.
Erdoğan, açıklamasında şunları dile getirdi:
“İLKSAN konusunda günahı olmayan bir sendika varsa, o da Eğitim-Bir-Sen'dir. Türkiye’de her şey değişmiş, İLKSAN bu değişimden hiçbir nasip almamış. İLKSAN’a üye olmaya mecbursunuz. Maaşınızdan yüzde 2 oranında kesinti yapılıyor. Şu anda 265 bin üyesi var, ayda ortalama 50 TL kesinti yapılıyor ve bu paranın nasıl değerlendirildiğinin ekonomik parametreleri belli bile değil.
İLKSAN üyesi 70 bin üyemiz var. Üyelerimiz ve mağdur olan tüm Sandık üyeleri adına toplu sözleşmede Sandığa üyeliği zorunlu olmaktan çıkardık ama kâr destanı(!) yazdıklarını iddia eden İLKSAN yönetimi, tek geliri olan zorunlu kesintiden vazgeçemeyerek mahkeme kapısına koştu. İLKSAN, 100 milyon TL’nin üzerinde sosyal yardım(!) yapmış. Buradan soruyoruz: Faizli parayı İLKSAN verince sosyal yardım mı oluyor?
Biz sendika olarak, iflah olmayacağını düşündüğümüz ve 9 Nisan 2016 Cumartesi günü yapılacak olan İLKSAN seçimlerini boykot ediyor ve oy kullanmıyoruz. Aksini iddia eden İLKSAN’ın tüm sosyo-ekonomik gerçekleri eğitim çalışanlarına açık, şeffaf ve mertçe paylaşmasını istiyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim