Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdoğan, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi’nin “Çocuk gelin” sorununa dikkat çekmek için kullandığı afişlerdeki karikatürün Müslümanlar’ı rencide ettiğini belirtti.
Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği ve Hz. Muhammed (S.A.V)’e hakaret içeren skandal karikatürün kullanılmasını sert bir dille eleştiren Hasan Hüseyin Erdoğan, “İslâm’ı ve Müslümanlar’ı hedef alan bu karikatürün afiş olarak asılması, bazı siyasîlerin içinden çıktıkları topluma ne kadar yabancılaştıklarını, toplumun değerlerine düşmanlık edecek kadar Anadolu’dan uzaklaştıklarını çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.” diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdoğan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi yetkililerinin, ‘çocuk gelinlere’ dikkat çekmek amacıyla billboardlara astığı skandal afişte kullandığı karikatür, bu siyasî anlayışın, milletin değerleri karşısında karikatürize olduğunu net bir şekilde yansıtmıştır. İlim, kardeşlik ve maneviyat şehri Diyarbakır’da böylesine bir aymazlığın yaşanması kabul edilebilir bir durum değildir.
Çocuk gelinler konusunun İslâm kimliğiyle özdeşleştirilmesinin mazur görülecek hiçbir tarafı yoktur, olamaz. Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği, Peygamber Efendimize hakaret içeren skandal karikatür olduğu belirlenen afişi asma gafletinde bulunan belediye yetkililerinin ucu dışarıda bu tavrı apaçık İslâm’a ve Müslümanlar’a hakarettir.
Etnik hassasiyet üzerinden siyaset yapanlar, ‘ötekine’ saygının her alanda olması gerektiğinden bihaber olduklarını itiraf etmişler, inanma bakımından ötekine tahammül gösteremediklerini ifşa etmişlerdir. Özellikle kamuda yönetici olan, toplumu yönlendirme imkânına sahip kişi veya kurumlar, bu tür işleri daha özenle yapmak zorundadır. Siyasi parti temsilcileri, belediyeler, topluma yansıyacak çalışmalarda, siyasi düşünce veya beklentiler için hassas noktalara temas etmekten kaçınmalı; farklı kesimleri rahatsız edecek söz, davranış ve çalışmalardan uzak durmalı, provokasyona neden olabilecek veya toplumsal huzuru bozacak işlerden imtina etmelidir.
Hangi amaç ve niyetle yapılırsa yapılsın, bunun izahı ve hoş görülmesi mümkün değildir. İşine geldiğinde emekli müftüyü, işine geldiğinde bir eşcinseli aday göstermekten imtina etmeyen bu saygısız anlayışı kınıyor; bu özensiz ve dikkatsiz çalışmanın toplumun vicdanına verdiği ağır hasarı iki satırlık bir özürle telafi edemeyeceklerini bilmelerini istiyoruz. Bu skandala imza atanları, toplumsal değerlere saygılı, işlerinde daha özenli ve milletin hassas olduğu konulara daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim