24 Haziran Genel Seçimleri’nde CHP’den Çorum Milletvekili olmak için geçtiğimiz günlerde aday adaylığı başvurusunda bulunan Hasan Demiran, dün düzenlediği basın toplantısıyla kararını kamuoyuyla da paylaştı.

Hasan Demiran’ın dün CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği adaylık açıklamasına CHP İl Sekreteri Saadet Aydoğdu, İl Başkan Yardımcısı Sedat Genç, Merkez İlçe Sekreteri Ali Rıza Aydoğdu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ve İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Ülkeyi 17 yıldır yöneten AKP’nin özellikle ekonomi ve tarım politikalarını eleştiren Demiran, Türkiye’de zenginliğin azaldığını ve fakir sayısının her geçen gün arttığını vurguladı.

Sosyal devlet, gelir dağılımı ve adalet konularında da Türkiye’nin dibe vurduğuna dikkat çeken Demiran, “Hak ve özgürlükler günden güne kısıtlandı. Mahalle baskısı had safhaya ulaştı. İnsanlar bir sözünden dolayı tutuklanma korkusuyla yaşar hâle geldi. Köylü gençlerimiz ne kadar varlıklı bile olsa, günümüzde evlenemez duruma geldi. Çünkü insanlar, köye kız vermez oldu.” diye konuştu.

“ÇORUM’UN İMAR MESELESİ ÇÖZÜLMELİ”

Çorum’un sorun ve taleplerini yakından bildiğini vurgulayan Hasan Demiran, Milletvekili seçilmesi hâlinde özellikle havaalanı konusunu gündemden düşürmeyeceğini kaydetti.

Çorum’a havaalanı yapılması için yeterli sebepler bulunduğunu dile getiren Demiran, “Her şeyden önce Çorum bir sanayi kenti. Üstelik tarihî ve turistik değerler açısından da oldukça zengin. Yurt dışında yaşayan çok sayıda hemşehrimiz var. Alaca nüfusunun üçte biri bugün Amerika’da yaşıyor. Sadece bu bile Çorum’a havaalanı yapılması için kâfi.” şeklinde konuştu.

Çorum’un çözüm bekleyen sorunlarının başında imar meselesi geldiğini vurgulayan Hasan Demiran, “Rüşvetle iş yapma dönemi artık kapanmalı.” dedi.

CHP Milletvekili Aday Adayı Hasan Demiran, ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi yapımı için Belediye Meclisi’nde karar alındığını hatırlatarak, “Henüz ilk OSB’yi dolduramamışken Çorum’a ikinci bir OSB yapılmasını akılcı bulmuyorum.” ifadesini kullandı.

Hasan Demiran, Milletvekili olması hâlinde haftanın üç günü Çorum’da olmayı yeğleyeceğini ve telefonlarının daima açık olacağını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim