Dün, İtfaiye Müdürlüğü yanındaki Kültürpark’ta gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış’ın yanı sıra kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörünün, fiziksel hareketsizlik olarak belirlendiğini vurguladı.

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Ömer Sobacı, Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur.” dedi.

Sağlıklı yaşamın ilk adımının, günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek olduğunu vurgulayan Sobacı, “Bu konuda yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesidir. Günlük yaşantımızdaki hareketi artırmak için günde 10 bin adım, tansiyon dâhil birçok hastalığı önler ve tedavi eder. Bu nedenle harekete geçmek için herkes kendine birçok fırsat oluşturabilir. Tüm halkımızı bol bol yürümeye, spor yapmaya, hareketli bir yaşam tarzı geliştirmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Recep Yüksel de devlet olarak hareketli yaşam ve sporu teşvik ettiklerini belirterek, “Ne yazık ki günümüzde modern yaşam, hizmet ve sanayi sektörünün insanları mesai saatlerine mahkûm etmesi, insanları hareketsizleştirdi ve obezite gibi pek çok hastalığı beraberinde getirdi. Obez bir kişi hem kendine, hem ailesine hem de devlete yüktür. Bu bilinçle herkesin sağlıklı bir yaşam için bol bol yürümelerini tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

YAZILI BASINA ÇAĞRI

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum’da faaliyet gösteren yazılı basına da çağrıda bulunarak, “Halkımızın bu konularda daha da bilinçlendirilmesi için yerel gazetelerimizin görünür kısımlarında küçük sloganlar paylaşılabilir. Bu konuda onların desteğini bekliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, halk oyunları gösteri sundu. Daha sonra ise katılımcılar, Kültürpark’taki 1070 metre uzunluğundaki parkurda, sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin katıldığı halat çekme ve çuval yarışmalarının ardından etkinlik, katılımcılara aşure ve meyve ikramıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim