İSOMDER Çorum İl Başkanı Gökgöz, “Yapmış olduğumuz araştırmalarda Çorum'da 3 ayrı noktada Spor Toto destekli okullar yapılması planlanmış ve bir tanesinin şuan temelleri atılmış bulunmaktadır.

Bizim dönemlerimizde imam hatipli olmak hakikaten bir ayrıcalıktı. İlkokuldan mezun olduktan sonra imam hatipte okumak için sınava tabi tutulup yeterli puan alındıktan sonra okumaya hak kazanıyorduk. Şimdi geldiğimiz noktaya baktığımızda Teog sınavından dereceye giremeyenler, ortada kalanlar İmam Hatip'e yerleştiriliyor bu doğru bir uygulama değildir” dedi.

Çorum İmam Hatip Lisesi’nin 1990’lı yıllarda ek binası yapılırken, halkın, iş adamlarının ve devletin destekleriyle yapıldığını anımsatan Gökgöz, “Biz o dönemde spor derslerimizde tuğla çekerdik ve yeni binamızdan mezun olduk, vatana millete hayırlı hizmet edecek nice nesiller yetişti bu okuldan.

Haramdan hayır gelmez, devlet büyüklerimizin en kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesi konusunda ehemmiyet göstermelerini ve tüm İmam Hatip neslinden bu duyarlılığını göstermelerini temenni ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim