Olay, 17 Nisan 2017'de meydana geldi. İddiaya göre, Van’da Ayhan D. ile evlenen Bahar D., bir süre sonra eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle memleketi Çorum’a gelerek annesi Züleyha S. ile yaşamaya başladı. 1.5 aylık hamile olan genç kadın, eşine boşanma davası açmaya hazırlandığı sırada, eşinin erkek kardeşi Erhan D. ile yolda karşılaştı. Aralarında çıkan tartışma sonucu Erhan D., genç kadını sokak ortasında bıçakladı. Hastanede tedavi altına alınan Bahar D., bebeğini kaybetti. Yaralı genç kadın ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

KAÇARKEN OTOBÜSTE YAKALANDI

Olayın ardından kaçmaya çalışan Erhan Durmaz, ise bindiği otobüsle Ankara’ya giderken Çorum'un Sungurlu ilçesinde polis ekiplerince yakalanarak, suç aleti bıçakla gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Erhan Durmaz hakkında,  'Tasarlayarak, töre saikiyle, gebe olduğu bilinen kadını öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.  Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Durmaz, ilk ifadesinde "Çarşıda gezerken tesadüfen yengemi gördüm. Konuşmak için yanına gittiğimde tartıştık. Yengemin bağırması üzerine bıçakladım. Hamile olduğunu bilmiyordum. Yengemin evden kaçtığını duymuştum, ancak Çorum’da olduğundan haberim yoktu. Olayı kimsenin telkini ve azmettirmesi olmadan tek başıma gerçekleştirdim” dedi.

MAHKEME 19 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

Tutuklu sanık Erhan Durmaz, yargılandığı mahkemedeki karar duruşmasında son sözlerini soran mahkeme başkanına, "Başkasına kaçmasaydı, bende bu suçu işlemezdim. Gururuma, onuruma dokundu hâkim bey” ifadesinde bulundu.  

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, Erhan Durmaz'ın, 'Tasarlayarak, töre saikiyle, gebe olduğu bilinen kadını öldürmeye teşebbüs' suçundan 19 yıl hapis cezasına hükmetti. 

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim