Ay ay gebelik hesaplama ifadesi aslında hamilelik sürecinin kaç haftalık olduğunu göstermektedir.

Öncelik ile hamilelik hesaplama işlemlerinde ay kelimesinin yerine, hafta kelimesinin kullanılması gerektiğini bilmelisiniz.

Yinede, aylar üzerinden gidilecek olunur ise; 4 ya da 5 haftalık gebelikler, 1 aylık olarak isimlendirilmektedir. 20 ya da 21 haftalar tamamlandığında, 5 ayın bittiği ifade edilmektedir. 32 ya da 33. Haftalara gelindiğinde ise, gebelik sürecinin 8. Ayı da bitmiştir. 36. hafta tamamlandığında ise, 9 aylık süreç bitmiştir ve hamileliğin son ayına giriş yapılmıştır.

Ay ay gebelik hesaplamada bahsedilecek son hafta ise, 40. Haftanın bitimidir. 40. Hafta dolduğu andan itibaren herkes tarafından kullanılan 9 ay 10 günlük süreç içerisine girilmiş olunacaktır. Burada karşılaşılan süreç, 280 gün olarak tabir edilmektedir. Bunun karşılığında 40 haftalık sürece denk gelmektedir. Doğumların geneli 38 ile 42. Haftalarda gerçekleşmekte olup, genel istatistikler 41. Haftada doğumun gerçekleştiği yönündedir.

Bahsedilen hafta yani son haftanın ilk çıkış noktası, son adetin başlamış olduğu ilk gündür. Bütün süreç bu gün esas alınarak hesaplanmaktadır.


Editör: TE Bilisim